Η Apple είχε πάντα πολιτικές για την μη παροχή υπηρεσιών επισκευής σε συσκευές που έχουν χαθεί ή κλαπεί, αλλά μόνο εάν είχαν ενεργοποιημένη τη λειτουργία Find My. Τώρα, η εταιρεία πάει το θέμα ένα βήμα παραπέρα και θα αρνείται την επισκευή οποιουδήποτε iPhone έχει αναφερθεί ως κλεμμένο ή χαμένο στο Μητρώο Συσκευών GSMA.

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα που στάλθηκε στους υπαλλήλους των Apple Store και στους εξουσιοδοτημένους παρόχους σέρβις της Apple, η εταιρεία θα χρησιμοποιεί τώρα τη βάση δεδομένων Μητρώου Συσκευών GSMA για να ελέγχει εάν μια συσκευή έχει καταχωριστεί ως χαμένη προτού προβεί σε επισκευές. Εάν τα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας υποδεικνύουν ότι η συσκευή έχει αναφερθεί ως χαμένη, οι τεχνικοί πρέπει να απορρίψουν την επισκευή.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το Μητρώο Συσκευών GSMA είναι μια παγκόσμια βάση δεδομένων που επιτρέπει στους κατόχους smartphone να καταχωρούν συμβάντα όπως απώλεια, κλοπή, απάτη ή να υποδεικνύουν ότι η συσκευή υπόκειται σε πρόγραμμα πληρωμής. Με το IMEI του τηλεφώνου, οι εταιρείες με πρόσβαση σε αυτήν την πλατφόρμα μπορούν εύκολα να ελέγξουν εάν μια συσκευή έχει εκχωρηθεί σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες.

Η νέα πολιτική στοχεύει να αποτρέψει την αντικατάσταση των κλεμμένων iPhone με νέα, εάν δεν είχαν ενεργοποιήσει ποτέ ξανά το Find My. Φυσικά, για τις συσκευές με ενεργοποιημένη την εύρεση, τίποτα δεν αλλάζει – η εταιρεία αρνείται ήδη τις υπηρεσίες επισκευής σε κλεμμένο iPhone και θα συνεχίσει να το κάνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η Apple ενδέχεται να αποδεχθεί το τιμολόγιο της συσκευής ως απόδειξη αγοράς για να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τη συσκευή, εάν για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο Apple ID.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.