Χάρη στο RCS της Google, πολλοί χρήστες του Android έχουν μερικά από τα ίδια messaging features στη συσκευή τους όπως και οι χρήστες του iOS.  Και πάλι όμως πολλοί θα λάτρευαν να είχαν το iMessage app στο smartphone τους. Χάρη σε μια μήνυση που υποβλήθηκε από τον developer του Fortnite, την Epic Games, μαθαίνουμε γιατί η Apple ποτέ δεν έχει δημιουργήσει μια Android έκδοση του app.

iphone

Η Apple και η Epic υπέβαλλαν κάποια έγγραφα στο δικαστήριο όπου θα διεξαχθεί η δίκη και τα έγγραφα της Epic αποκαλύπτουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, γιατί η Apple δεν θα διαθέσει ποτέ μια Android έκδοση του iMessage. Ορισμένες εφαρμογές της Apple κλειδώνουν τους χρήστες στο οικοσύστημα της εταιρείας και το iMessages app είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Όταν η εφαρμογή χειρίζεται την επικοινωνία μεταξύ των iOS χρηστών, παρέχει premium χαρακτηριστικά που δεν είναι διαθέσιμα όταν ένα chat διεξάγεται μεταξύ ενός iOS και Android χρήστη.

Οι δικηγόροι της Epic είχαν ρωτήσει συγκεκριμένα στελέχη της Apple ενόρκως σχετικά με μια έκδοση του iMessage στο Android. Σύμφωνα με τον  senior vice president of Internet Software and Services της Apple, Eddy Cue, το 2013, δυο χρόνια μετά την διάθεση του app, η Apple αποφάσισε να μην προσφέρει μια Android έκδοση του iMessage . Ο Cue κατέθεσε ότι η Apple ήθελε μια έκδοση στο Android που θα λειτουργούσε με το iOS και θα παρείχε cross compatibility με την πλατφόρμα του iOS ώστε οι χρήστες και στις δυο πλατφόρμες να μπορούσαν να αντάλλασαν μηνύματα ανενόχλητοι.

Αλλά, ο Graig Federighi είχε εντελώς αντίθετη άποψη. Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος υποστήριξε ότι αν η Apple προσέφερε μια έκδοση του iMessage για το Android, θα επέτρεπε τους γονείς σε μια οικογένεια iPhone να δώσουν στα παιδιά τους Android smartphones. Ένα άλλο στέλεχος της Apple συμφώνησε όπως αποκαλύπτει ένα email τονίζοντας: ο #1 δύσκολος λόγος για να αφήσεις το οικοσύστημα της Apple είναι το iMessage.

Οχτώ χρόνια μετά την απόφαση να διατηρήσει η Apple μακριά τους χρήστες του Android από το iMessage, το app ακόμη δεν είναι διαθέσιμο για το λειτουργικό σύστημα της Google. Η Epic ισχυρίζεται ότι αν και το iMessage κρατά τους χρήστες του iOS από το να πραγματοποιήσουν την μετάβαση στο Android, η ίδια ισχυρίζεται ότι τα κόστη που συνεπάγεται η αλλαγή είναι μεγάλα. Αρχικά, πρέπει ο χρήστης να μάθει ένα καινούργιο λειτουργικό, το οικονομικό κόστος να πληρώσεις πάλι για κάποια apps στη νέα πλατφόρμα είναι σημαντικό ενώ και τα καλώδια που λειτουργούν με το iOS και όχι με το Android είναι ένας ακόμη αποτρεπτικός παράγοντας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.