Αν η Apple διαθέσει ένα software update με νέα features, αναπόφευκτα θα υπάρχουν bugs. Κάτι τέτοιο συνέβη πρόσφατα με το iOS 13.1 πριν το iOS 13 γίνει shipped. Κάτι παρόμοιο γίνεται και στην Mac πλευρά της εξίσωσης. Αν και το macOS Catalina update δεν φέρει και τόσα πολλά χαρακτηριστικά, πολλοί χρήστες έχουν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα όσον αφορά την χρηστικότητα από τότε που αναβάθμισαν το σύστημά τους.
Αξίζει να διαβάσεις το αναλυτικό post του David Shayer, ο οποίος αναφέρεται στην behind the scene δυναμική της Apple όσον αφορά τις προσπάθειες bug fixing του λειτουργικού της. Ο Shayer ξόδεψε 18 χρόνια στην Apple σαν software engineer, πάνω σε διάφορα projects.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του κειμένου του, είναι η διαδικασία που ακολουθεί η Apple όσον αφορά το bug fixing, όπου παλαιότερα bugs λαμβάνουν μικρότερη προτεραιότητα από τα νεότερα.
Αν ένας μηχανικός χαλάσει ένα feature, θα το διορθώσει.
Αλλά, αν υποβάλλεις ένα bug report, ο QA enginner αποφασίζει ότι το bug υπάρχει και σε προηγούμενες εκδόσεις του software., δεν είναι νέο bug, είναι παλιό και οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην διορθωθεί ποτέ. Δεν δουλεύουν όλες οι ομάδες στην Apple με αυτόν τον τρόπο, αλλά πολλές το κάνουν. Και για αυτό bugs όπως το iCloud photo upload ή το contact syncing ίσως δεν διορθωθούν ποτέ.
Μια άλλη εξήγηση που δίνει, είναι ότι η Apple σήμερα έχει περισσότερους χρήστες από ποτέ άλλοτε. Και το λειτουργικό της είναι πιο περίπλοκο από ποτέ. Ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της Apple έχει δεκάδες εκατομμύρια γραμμές κώδικα. Το iPhone, iPad, Apple Watch, Airpods, όλα μιλούν το ένα με το άλλο αλλά και με το iCLoud. Όλες οι εφαρμογές επικοινωνούν μεταξύ τους και με το μη τέλειο internet.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη δημοσίευσή του εδώ
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.