Η Apple, αυτή την εβδομάδα, είχε να αντιμετωπίσει τη Γαλλία που προέτρεψε την εταιρεία να σταματήσει όλες τις πωλήσεις του iPhone 12 και να ανακοινώσει ακόμη και ανάκληση λόγω ανησυχιών σχετικά με τα πρότυπα ακτινοβολίας. Ενώ η εταιρεία διαφωνεί με τις κατηγορίες, άλλες ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται να συμφωνούν με τη Γαλλία. Εν μέσω αυτής της κατάστασης, η Apple φέρεται να ζήτησε από τους υπαλλήλους της να κρατήσουν σιγή ιχθύος σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας του iPhone 12.

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Bloomberg, η Apple έχει συμβουλεύσει την ομάδα τεχνικής υποστήριξης να μην παρέχει καμία πληροφορία όταν οι καταναλωτές ρωτούν για τους κινδύνους ακτινοβολίας. Οι εργαζόμενοι έχουν λάβει οδηγίες να λένε ότι “δεν έχουν τίποτα να μοιραστούν”. Τους είπαν επίσης να τονίσουν ότι τα τηλέφωνα δεν μπορούν να επιστραφούν ή να αντικατασταθούν δύο εβδομάδες μετά την αγορά. “Στους πελάτες που ρωτούν αν το τηλέφωνο είναι ασφαλές θα πρέπει οι υπάλληλοι να απαντήσουν ότι όλα τα προϊόντα της Apple περνούν από αυστηρές δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλή”, αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με τη γαλλική ρυθμιστική αρχή, οι συσκευές iPhone 12 υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια για την έκθεση σε ακτινοβολία. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας προειδοποίησε την Apple να κυκλοφορήσει ενημέρωση λογισμικού για να μειώσει τα επίπεδα ακτινοβολίας που εκπέμπει το iPhone 12. Διαφορετικά, η συσκευή θα απαγορευτεί από τη χώρα. Βέβαια, η Apple ισχυρίζεται ότι το smartphone, όπως και κάθε άλλη συσκευή της, έχει υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές ασφαλείας που πιστοποιούν ότι η συσκευή είναι ασφαλής για τους καταναλωτές. Παράλληλα, η εταιρεία μόλις την Τρίτη διέκοψε την κυκλοφορία του iPhone 12 μετά την ανακοίνωση του iPhone 15, αλλά η Γαλλία ανησυχεί και για τους ανθρώπους που έχουν ήδη αγοράσει το τηλέφωνο.

Παρ’ όλα αυτά, η Apple δήλωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα software update ώστε να λύσει τις διαφορές της με τη γαλλική ρυθμιστική αρχή. Επιπλέον, ενώ η Apple προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση στη Γαλλία, άλλες χώρες ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την τεχνολογική εταιρεία με παρόμοιες κατηγορίες. Ομάδες για τα δικαιώματα των καταναλωτών στη Γερμανία και την Ισπανία έχουν ήδη εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας του iPhone 12, ενώ η ρυθμιστική αρχή του Βελγίου έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι “εξετάζει πιθανούς κινδύνους για την υγεία” σχετικά με τη συσκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.