Η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα νέο θερμικό σύστημα στα iPhone 16 για να μειώσει την υπερθέρμανση των συσκευών. Τουλάχιστον, σύμφωνα με μία leaker που είναι γνωστή ως “Kosutami”.

Σε μια πρόσφατη δημοσίευση της στο Twitter, η Kosutami εξήγησε ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα θερμικό σύστημα γραφενίου για τα iPhone 16. Επίσης, τα νέα Pro μοντέλα θα μπορούσαν να έχουν μεταλλικά περιβλήματα μπαταρίας για επιπλέον μείωση της υπερθέρμανσης.

Η κίνηση αυτή φαίνεται να έρχεται ως απάντηση στα ευρέως αναφερόμενα, και επιβεβαιωμένα, προβλήματα υπερθέρμανσης που παρουσιάζουν τα iPhone 15 Pro, τα οποία η Apple αντιμετώπισε μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού, νωρίτερα φέτος.

Το γραφένιο έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα, ξεπερνώντας αυτή του χαλκού, ο οποίος χρησιμοποιείται σήμερα στις ψύκτρες των iPhone. Η Apple ενδιαφέρεται για το γραφένιο στη θερμική διαχείριση εδώ και αρκετό καιρό.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει καταθέσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την εξερεύνηση του υλικού για την απαγωγή θερμότητας σε φορητές συσκευές. Οπότε, ίσως βρίσκεται πολύ κοντά σε μία λύση την οποία θα εφαρμόσει στα iPhone 16.

Επίσης, η Apple μετέτρεψε τη μπαταρία των Apple Watch και στη θέση των μαύρων περιβλημάτων από αλουμινόχαρτο έβαλε μέταλλο. Αυτό συνέβη στα Series 7, οπότε θα ήταν απόλυτα λογικό να κάνει μία αντίστοιχη αλλαγή στα iPhone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.