Μία μαζική διαρροή δεδομένων μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε εταιρεία, όσο μεγάλη και αν είναι, ότι μέτρα και αν έχει λάβει. Αυτή άλλωστε είναι και η βασική πηγή εσόδων αρκετών white-hat hackers οι οποίο σκαλίζουν διαρκώς τα δίκτυα αναζητώντας την επόμενη μεγάλη παραβίαση. Εντάξει, θέλουν λίγο να προστατεύσουν και τα δεδομένα των υπόλοιπών χρηστών. Όταν όμως βγαίνει στο φως μία υπόθεση σχετική με την Apple και 55 ευπάθειες, τότε αυτό αποτελεί μεγάλη είδηση.

Το Ars Technica αναφέρει ότι μία ομάδα white-hat hackers με αρχηγό τον εικοσάχρονο Sam Curry, ανακάλυψαν 55 ευπάθειες στις υποδομές της Apple και χαρακτήρισαν τις 11 από αυτές ως κρίσιμες. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ο Curry και η ομάδα του μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες, emails, ακόμα και δεδομένα του iCloud.

Η Apple έχει ήδη εξετάσει τις μισές από τις ευπάθειες και δεσμεύτηκε να πληρώσει στον Curry και την ομάδα του τουλάχιστον 288.500 δολάρια. Ο ίδιος ο white-hat hacker δήλωσε ότι ίσως το τελικό ποσό να ξεπεράσει τα 500.000 δολάρια – το οποίο και πάλι είναι πολύ μικρό μπροστά στα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει μία μαζική διαρροή δεδομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.