Η Apple κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 14.4 εκατομμυρίων Καναδικών δολαρίων (CAD) για την επίλυση ομαδικής αγωγής στον Καναδά που σχετίζεται με τη ρύθμιση της μπαταρίας των iPhone, από το μακρινό 2017. Το περιεχόμενο της αγωγής αναφέρει ότι η Apple επιβράδυνε κρυφά την απόδοση ορισμένων μοντέλων iPhone – πρόκειται έναν ισχυρισμό που, προφανώς, η εταιρεία αρνήθηκε. Ο προτεινόμενος διακανονισμός αναμένει την έγκριση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανικής Κολομβίας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 29 Ιανουαρίου.

Εάν εγκριθεί, τα επιλέξιμα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των νυν ή πρώην κατοίκων του Καναδά (εκτός του Κεμπέκ) που είχαν στην κατοχή τους συγκεκριμένα μοντέλα iPhone πριν από τις 21 Δεκεμβρίου 2017, μπορούν να υποβάλουν αίτηση αποζημίωσης έως 150 Καναδικά δολάρια (CAD) ανά επηρεαζόμενο iPhone. Το τελικό ποσό πληρωμής θα εξαρτηθεί από τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων που θα υποβληθούν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο διακανονισμός δεν συνεπάγεται παραδοχή υπαιτιότητας εκ μέρους της Apple.

Τα επηρεαζόμενα μοντέλα iPhone περιλαμβάνουν τα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE με iOS 10.2.1 ή νεότερη έκδοση και iPhone 7 ή iPhone 7 Plus με iOS 11.2 ή νεότερη έκδοση. Για όσους σκέφτονται αυτή την επιλογή, δεν απαιτείται προς το παρόν καμία ενέργεια. Ωστόσο, τα άτομα που επιθυμούν να διατηρήσουν το δικαίωμά τους να μηνύσουν την Apple ανεξάρτητα πρέπει να εξαιρεθούν από την ομαδική αγωγή έως τις 10 Ιανουαρίου.

Ο διακανονισμός αυτός αντικατοπτρίζει μια συμφωνία ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων (USD) στις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίλυση παρόμοιας αγωγής. Η εφαρμογή από την Apple χαρακτηριστικών διαχείρισης ενέργειας χωρίς την κατάλληλη γνωστοποίηση στις ενημερώσεις του iOS οδήγησε σε ευρεία κριτική, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ζητήσει συγγνώμη και να μειώσει προσωρινά το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας του iPhone το 2018.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.