Το iMessage βρήκε τον δρόμο του για το Android με το Beeper Mini, για μία ακόμα φορά. Όλοι πίστεψαν ότι αυτή τη φορά όλα θα είναι διαφορετικά, όμως έκαναν τεράστιο λάθος. Σχεδόν τόσο γρήγορα όσο εμφανίστηκε στο Google Play Store, τόσο γρήγορα κατέβηκε από το κατάστημα εφαρμογών.

Το Beeper Mini ουσιαστικά μετέτρεψε τα Android σε iPhone, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο ανοιχτού κώδικα για την πρόσβαση στο iMessage της Apple. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό, όσο ενθουσιασμένοι και αν ήταν όλοι με τις προοπτικές της νέας λύσης.

Ωστόσο, προέκυψε μια άλλη τροπή, που δείχνει πόσο κακό έκανε η χρήση αυτής της εφαρμογής. Χρήστες που χρησιμοποιούσαν το Beeper Cloud μέχρι και το νέο έτος αναφέρουν ότι η Apple έχει μπλοκάρει εντελώς το iMessage στους Mac τους.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Beeper Cloud κάνει ό,τι μπορεί για να συγκεντρώσει κάθε υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων την οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε μία εφαρμογή. Έτσι, καθιστά απλή την απάντηση σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, χωρίς να κλείνετε και να ανοίγετε συνεχώς πολλαπλές εφαρμογές.

Μετά την παύση λειτουργίας του Beeper Mini, η Beeper μετέφερε τη λύση που βασίστηκε στο cloud για πρόσβαση στο iMessage στην ενότητα “Labs” του Beeper Cloud. Αυτή η λύση περιελάμβανε σύνδεση με τους διακομιστές της Apple μέσω Mac και στη συνέχεια αναμετάδοση των μηνυμάτων μέσω ασφαλούς σύνδεσης σε μια συσκευή Android.

Υπάρχει όμως ένα τεράστιο πρόβλημα. Φαίνεται ότι η Apple απαγορεύει στους χρήστες που χρησιμοποίησαν την λύση του Beeper Cloud να χρησιμοποιούν γενικά το iMessage στους Mac. Πολυάριθμες αναφορές χρηστών σημειώνουν ότι δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο iMessage στον Mac τους, μετά τη χρήση της λύσης του Beeper Cloud.

Το πλήθος των χρηστών έχει διατυπώσει τη θεωρία ότι η Apple ασχολείται αποκλειστικά με τον αποκλεισμό του iMessage στους Mac, καθώς τα iPhone δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν κανονικά το iMessage στα iPhone τους, και ας μην έχουν πρόσβαση μέσω Mac.

Η γρήγορη άνοδος και πτώση του Beeper Mini δεν είχε προβλεφθεί από τους δημιουργούς του. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή είχαν εκφραστεί αμφιβολίες για τη μακροζωία του, γιατί πολύ απλά παραβίαζε κάποιους πολύ βασικούς και θεμελιώδεις κανόνες.

Όμως, μέχρι το RCS στο iMessage να φέρει περισσότερη σύμπνοια μεταξύ των χρηστών iOS και Android, φαίνεται ότι οι χρήστες θα παραμένουν άτυχοι όσον αφορά την ευκολία ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων.

Μπορείτε να το καταγράψετε το Beeper Mini ως άλλη μία από τις φοβερές δημιουργίες τρίτων που ήταν επωφελείς για τους χρήστες τους, αλλά εύκολα και γρήγορα καταπνίγηκαν από εταιρείες που ήταν έτοιμες να ζημιωθούν από αυτές. Αυτό δεν αφορά μόνο τα RCS και την κόντρα Apple με όλη τη βιομηχανία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.