Ένα νέο μοντέλο AI επεξεργασίας εικόνας της Apple, μόλις κυκλοφόρησε, όμως απέχει αρκετά από το τελικό προϊόν. Το εργαλείο ονομάζεται MGIE, που είναι συντομογραφία του Models-Guided Image Editing. Η νέα εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο github, ενώ υπάρχει και ένα PDF με οδηγίες χρήσης.

Το μοντέλο δέχεται οδηγίες σε κείμενο, για την αλλαγή, την δημιουργία και την επεξεργασία εικόνων. Μπορεί να κάνει απλές διεργασίες, όπως αύξηση της φωτεινότητας και αλλαγή της ισορροπίας λευκού. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει περιεχόμενο, όπως το να πάρει μια φωτογραφίας πίτσας και να την κάνει πιο υγιεινή, προσθέτοντας επικαλύψεις λαχανικών.

Μπορεί επίσης να κάνει περικοπή ή να αλλάξει το μέγεθος μιας φωτογραφίας, συμπληρώνοντας αυτόματα τα περιγράμματα της φωτογραφίας. Μπορεί να αλλάξει τα μαλλιά σε φωτογραφίες ανθρώπων, να αλλάξει μάτια, ρούχα και να αφαιρέσει αντικείμενα.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του MGIE είναι:

  • Εκφραστική επεξεργασία βασισμένη σε οδηγίες: Το MGIE μπορεί να παράγει συνοπτικές και σαφείς οδηγίες που καθοδηγούν αποτελεσματικά τη διαδικασία επεξεργασίας. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα των επεξεργασιών, αλλά βελτιώνει επίσης τη συνολική εμπειρία χρήστη.
  • Τροποποίηση σε στυλ Photoshop: Το MGIE μπορεί να εκτελέσει κοινές επεξεργασίες σε στυλ Photoshop, όπως περικοπή, αλλαγή μεγέθους, περιστροφή, αναστροφή και προσθήκη φίλτρων. Το μοντέλο μπορεί επίσης να εφαρμόσει πιο προηγμένες επεξεργασίες, όπως αλλαγή φόντου, προσθήκη ή αφαίρεση αντικειμένων και ανάμειξη εικόνων.
  • Συνολική βελτιστοποίηση φωτογραφιών: Το MGIE μπορεί να βελτιστοποιήσει τη συνολική ποιότητα μιας φωτογραφίας, όπως φωτεινότητα, αντίθεση, ευκρίνεια και ισορροπία χρωμάτων. Το μοντέλο μπορεί επίσης να εφαρμόσει καλλιτεχνικά εφέ όπως σκίτσο, ζωγραφική και κινούμενα σχέδια.
  • Τοπική επεξεργασία: Το MGIE μπορεί να επεξεργαστεί συγκεκριμένες περιοχές ή αντικείμενα σε μια εικόνα, όπως πρόσωπα, μάτια, μαλλιά, ρούχα και αξεσουάρ. Το μοντέλο μπορεί επίσης να τροποποιήσει τα χαρακτηριστικά αυτών των περιοχών ή αντικειμένων, όπως σχήμα, μέγεθος, χρώμα, υφή και στυλ.

Το MGIE είναι το πρώτο βήμα της Apple στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Στην παρούσα κατάσταση της εφαρμογής, είναι αδύνατο να την δούμε σε κάποια από τις συσκευές της εταιρίας άμεσα. Δείχνει όμως τι σχεδιάζει η εταιρία για τα μελλοντικά τηλέφωνα, tablet και PCs της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.