Σύμφωνα με την Korea Herald, η Apple θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί microLED οθόνες στις συσκευές της. Η πληροφορία επιβεβαιώνεται από τρεις διαφορετικές πηγές, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούμε, κάτι που σημαίνει πως η στροφή προς τις microLED είναι αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με την έκθεση του IITP, η Apple έχει σαν σκοπό να ξεκινήσει την κατασκευή των panels η ίδια, αλλά δε θα μπορεί να το κάνει μόνη της στα αρχικά στάδια της μετάβασης. Για αυτό τον λόγο θα συνεχίσει την παροχή panels από την Νότια Κορέα, ενώ το 60% των παραγγελιών θα είναι στην Samsung και την LG.

Η μετάβαση στον νέο τύπο οθόνης θα ξεκινήσει το 2024 με το Apple Watch Ultra. Όταν η τεχνολογία είναι ώριμη για την Apple και το κόστος της έχει μειωθεί, τότε θα δούμε και iPhones με microLED panels. To IITP όμως μας ενημερώνει πως αυτό δεν θα γίνει πριν το 2025.

iphone 13 pro and pro max only 120hzΑπό την άλλη, η Apple θέλει ανεξαρτησία στην κατασκευή όλο και περισσότερων μερών των συσκευών της, όπως το M1 των Macbooks, κάτι που θα αποδυναμώσει τις Intel, Qualcomm και Broadcom, ενώ θα ενισχύσει τις TSMC και Samsung Semiconductor, που αναλαμβάνουν όλο και περισσότερα μέρη των συσκευών της Apple. Αυτό θα δώσει το προβάδισμα στην TSMC που έχει αναλάβει τον μεγαλύτερο όγκο παραγγελιών, ενώ έχει δημιουργήσει νέο εργοστάσιο στην Αριζόνα, που θα είναι λειτουργικό μέχρι το επόμενο έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.