Υπάρχει πλήθος υλικών του iPhone 8 στο iPhone SE 2020. Στη πράξη, οι διαστάσεις της συσκευής, τα πλήκτρα αυξομείωσης είναι πανομοιότυπα με το iPhone 8. Και όπως όλα δείχνουν το μόνο που έχει αλλάξει είναι το chipset, καθώς το SE έρχεται με τον Apple A13 και περισσότερη RAM. Και το γεγονός ότι το iPhone SE 2020 είναι κατά 99% iPhone 8 σημαίνει ότι η Apple έχει καταφέρει να διατηρήσει ένα μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στο εν λόγω handset σε σχέση με το iPhone 11 και πλέον το κόστος των εξαρτημάτων έκανε την εμφάνισή του online.

H ανάλυση έδειξε ότι το κόστος δημιουργίας ενός iPhone SE είναι χαμηλότερο κατά 18% από του iPhone 8 παρά το νέο chipset. Και πιο συγκεκριμένα, το κόστος αγγίζει τα 217 δολάρια. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί είναι το εξής: Όπως είχαν αναφέρει πολλά sites αποσυναρμολόγησης, πολλά μέρη του iPhone 8 μπορούν να αλλαχθούν και να τοποθετηθούν στο iPhone SE όχι όλα όμως. Και παρά τη σχετικά χαμηλά τιμή για τα δεδομένα της εταιρείας, το γεγονός ότι δεν δαπάνησε πολλά στο R&D, την κάνει να έχει σημαντικά περιθώρια κέρδους σε αυτό το smartphone.

Από την άλλη πάντως, μπορεί να κερδίζει πολλά η εταιρεία από αυτή τη συσκευή, όμως πρόκειται για μια η οποία θα ικανοποιήσει τους νοσταλγούς του αρχικού iPhone SE και όσους επιζητούν ένα φθηνότερο smartphone και αφετέρου θα την βοηθήσει να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.