Το 2022 ήταν μία δύσκολη χρονιά για την αγορά των smartphones, και όχι μόνο, με τις εταιρείες να βλέπουν πτώση σε κάθε τρίμηνο του έτους. Μόλις η Canalys δημοσίευσε την αναφορά της για το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς που πέρασε και σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων οι αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 17% και 11% ανά έτος. Επίσης, επισημαίνει ότι η πτώση του Q4 2022 ήταν η χειρότερη της συγκεκριμένης αγοράς τα τελευταία 10+ χρόνια.

Ειδικά για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η κορυφαία σε πωλήσεις εταιρεία ήταν η Apple με το 25% της αγοράς να της ανήκει – χάρη στην παρουσίαση και κυκλοφορία των iPhone που την πραγματοποιεί πάντα το δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους – ενώ δεύτερη βρίσκουμε τη Samsung με 20% μερίδιο. Τη στιγμή που οι δύο κορυφαίες εταιρείες είδαν άνοδο στο μερίδιο τους, η Xiaomi είδε πτώση της τάξεως του 2%, το μερίδιο της Oppo έπεσε 1%, ενώ η vivo έμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Όσον αφορά ολόκληρο το 2022, η κορυφή ανήκει για μία ακόμα φορά στη Samsung με 22% έναντι 20% που είχε πέρυσι, ενώ η Apple παραμένει στη δεύτερη θέση με 19% φέτος παρουσιάζοντας άνοδο 2% από το 2021. Από την άλλη, το μοτίβο συνεχίζεται και εδώ, η Xiaomi είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 1%, η Oppo κατά 2%, και της vivo έπεσαν από το 10% στο 9%. Όπως βλέπουμε, μπορεί η Apple να κέρδισε μία σίγουρη μάχη, αλλά έχασε και πάλι τον πόλεμο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.