Η μετοχή της Apple σημειώνει κατακόρυφη πτώση μετά την απαγόρευση του iPhone σε κρατικές υπηρεσίες στη Κίνα, χάνοντας μέσα σε δυο ημέρες 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την χρηματιστηριακή της αξία. Κάτι τέτοιο πιέζει και τις υπόλοιπες μετοχές στους χρηματιστηριακούς δείκτες της Κίνας, ενισχύοντας ένα ευρύτερο selloff λόγω και των χαμηλών πτήσεων της Κινεζικής οικονομίας.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με τη ζήτηση να μειώνεται για τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι η Apple ποντάρει σε αυτή την αγορά, καθώς αποτελεί παγκόσμια βάση παραγωγής και τη μεγαλύτερη ξένη αγορά. Ο Wamsi Mohan της Bank of America αναφέρει η απαγόρευση χρήσης των iPhones στις κρατικές υπηρεσίες είναι ενδιαφέρουσα, καθώς συμβαίνει λίγο μετά την διάθεση συσκευής με 5G από τη Huawei.

Βέβαια υπάρχουν και οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές που αναφέρουν ότι η απαγόρευση αφορά περίπου 500.000 μονάδες του iPhone, από τη στιγμή που σε ιδιώτες πωλούνται περισσότερες από 45 εκατομμύρια συσκευές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.