Η Apple και η Google ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται για να αποτρέψουν την ανεπιθύμητη παρακολούθηση με τη χρήση location tracker, όπως το AirTag και το επερχόμενο Nest Locator Tags του κολοσσού της αναζήτησης. Τέτοιες συσκευές έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για την παρακολούθηση ατόμων χωρίς τα ίδια να το γνωρίζουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι δύο εταιρείες να αναζητήσουν λύση σε αυτό το σοβαρό θέμα παραβίασης της ιδιωτικότητας όσων έχουν πέσει θύματα τέτοιων περιστατικών.

Οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί προτείνουν τη χρήση μιας βιομηχανικής προδιαγραφής που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάχρησης των Bluetooth location tracker για την μη εξουσιοδοτημένη παρακολούθηση. Αυτή η “πρώτη στο είδος της” προδιαγραφή θα επιτρέψει σε τέτοιες συσκευές να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένη ανίχνευση θέσης και να στέλνουν ειδοποιήσεις σε συσκευές Android και iOS.

Η Samsung, η Tile, η Chipolo, η eufy Security και η Pebblebee έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξή τους στο σχέδιο δημιουργίας μιας τέτοιας προδιαγραφής και την ανάπτυξη οδηγιών που θα προσφέρουν στους κατασκευαστές τις βέλτιστες πρακτικές, σε περίπτωση που επιλέξουν να ενσωματώσουν τέτοιες δυνατότητες στα προϊόντα τους.

Το προσχέδιο της προδιαγραφής που δημιούργησαν η Apple και η Google πρέπει να εξεταστεί από την Internet Engineering Task Force (IETF), μία διαδικασία που μπορεί να πάρει έως τρεις μήνες. Μετά από αυτή την περίοδο, οι εταιρείες θα συνεργαστούν για να εφαρμόσουν τις οδηγίες που μπορεί να προκύψουν για τη διόρθωση και βελτίωση της προδιαγραφής. Τέλος, μέχρι τη λήξη του τρέχοντος έτους, οι δύο εταιρείες θα κυκλοφορήσουν την τελική μορφή της προδιαγραφής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.