Η Apple αυτή τη στιγμή είναι η εταιρία με την μεγαλύτερη αξία, αφού κατάφερε το 2023 να φτάσει σε χρηματιστηριακή αξία τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Όμως αυτό ενδέχεται να αλλάξει σύντομα, καθώς ένας άλλος τεχνολογικός κολοσσός έρχεται με ταχύτητα για να καταλάβει την πρώτη θέση.

Ο λόγος για την Microsoft, που από την ενασχόλησή της με την τεχνητή νοημοσύνη και την χρηματοδότηση του OpenAI. Αυτή τη στιγμή η Microsoft έχει φτάσει σε αξία στα 2.73 τρισεκατομμύρια δολάρια, με ανοδική τάση. Από την άλλη η Apple, τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιάσει πτώση στην μετοχή της και η αξία της έχει πέσει στα 2.83 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει πως η Microsoft είναι μια ανάσα πριν την θέση της εταιρίας με την μεγαλύτερη αξία.

Η Apple έχει μείνει αρκετά στάσιμη τεχνολογικά, με τον ανταγωνισμό από τις εταιρίες τις Κίνας να αυξάνεται διαρκώς. Σε μια εποχή που όλες οι εταιρίες παρουσιάζουν νέες τεχνολογίες, όπως τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα, η Apple έχει μείνει στάσιμη, με μόνο δείγμα τεχνολογικής ανάπτυξης, το mixed reality headset της, που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να τα πηγαίνει και πολύ καλά. Από την άλλη η Microsoft φαίνεται να ρίχνει μεγάλο βάρος στους servers, που είναι απαραίτητη για κάθε εταιρία που θέλει να μπει στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Apple
AAPL
 (NASDAQ)
Microsoft
MSFT
 (NASDAQ)
Χρηματιστηριακή αξία2,83 τρισ.2,73 τρισ.
Εργαζόμενοι161.000221.000
Λόγος τιμής μετοχής προς κέρδη ανά μετοχή29,6635,63
Μερισματική απόδοση0,53%0,82%

 

Από την άλλη η Apple είναι ο μόνος τεχνολογικός γίγαντας που έχει μείνει εκτός AI μέχρι στιγμής, ενώ οι αυξανόμενες διαμάχες με την Κίνα, τις κόστισαν 200 δισεκατομμύρια  σε αξία μετοχών.

Είμαστε ακόμα αρκετά νωρίς στο 2024, οπότε θα είναι δύσκολο να διαλέξουμε νικητή, όμως οι τάσεις δείχνουν πως η Apple θα χάσει την πρωτιά σε αξία σύντομα, αν δεν προχωρήσει σε κάτι πρωτοποριακό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.