Πριν από περίπου τρία χρόνια, οι επενδυτές της Apple είδαν την αξία των μετοχών της, λίγο πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, καθιστώντας την ως την εταιρεία, με την μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως. Στη συνέχεια, δύο χρόνια αργότερα, η μετοχή της Apple ανέβηκε τόσο ψηλά που η αξία της εταιρείας ξεπέρασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Τώρα, αυξήθηκε και πάλι, ξεπερνώντας τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που το πετυχαίνει.

Πρόκειται για ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή λόγω της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στη ζήτηση των προϊόντων της, εξαιτίας της πανδημίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Apple προειδοποίησε τους επενδυτές ότι αντιμετώπιζε διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού εν μέσω της πανδημίας, οι οποίες τότε είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα. “Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, ειδικά καθώς βλέπουμε ισχυρή ζήτηση για νέα προϊόντα”, δήλωσε τότε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook.

Η λαμπρή αυτή στιγμή για την Apple, σηματοδοτεί άλλη μια υπενθύμιση της απίθανης ανάκαμψης της εταιρείας από την παραλίγο πτώχευση το 1997. Μέρος του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία το κατάφερε αυτό ήταν η δημιουργία προϊόντων που θα έμπαιναν τελικά σε κάθε τσέπη, όπως το iPod music player, το iPhone και το iPad.

Η Apple διοικείται από τον Cook την τελευταία δεκαετία. Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs τον προσέλαβε για να βοηθήσει στην επίβλεψη της εφοδιαστικής αλυσίδας και των λειτουργιών της εταιρείας το 1998. Ο Jobs τον όρισε διάδοχό του το 2011, λίγους μήνες πριν πεθάνει από καρκίνο. Ο Cook έχει δηλώσει συχνά ότι οι επενδυτές που επιθυμούν η Apple να επικεντρωθεί στην απόδοση των μετοχών της και όχι στα προϊόντα της δεν θα πρέπει να επενδύσουν στην εταιρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.