Ένα από τα μεγαλύτερα highlights των φετινών μοντέλων iPhone 14 Pro και 14 Pro Max ήταν η εισαγωγή του Dynamic Island. Η δυνατότητα παρουσιάζεται ως ένας απρόσκοπτος συνδυασμός λογισμικού και υλικού που στοχεύει να διευκολύνει έναν εντελώς νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με το iPhone.

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό φαίνεται μάλλον πολύ στατικό και μονοδιάστατο, τουλάχιστον προς το παρόν. Πολλοί έχουν σημειώσει, συμπεριλαμβανομένου του Mark Gurman στο Power On Newsletter, ότι δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις πρακτικής χρήσης του χαρακτηριστικού.

Ως αποτέλεσμα, η μοίρα του Dynamic Island θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους προγραμματιστές που θα βρουν μοναδικούς τρόπους αλληλεπίδρασης, όπως τα παιχνίδια που είδαμε πρόσφατα. Για το σκοπό αυτό, η Apple έδωσε μια γεύση του τι συνεπάγεται το όραμα της γύρω από αυτό το χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η δυνατότητα είναι το νεότερο εργαλείο της για τη διευκόλυνση των «Live Activities», μια μέθοδο εμφάνισης ενημερωμένων πληροφοριών που υπόκεινται σε επίμονες αλλαγές. Η Apple έχει συμπεριλάβει ένα σύνολο «καλύτερων πρακτικών» που εξηγούν ακριβώς πώς βλέπει τη χρήση του Dynamic Island.

Πρώτον, θα πρέπει το Dynamic Island να χρησιμοποιείται για την εμφάνιση στοιχείων με καθορισμένη αρχή, καθώς και τέλος, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πραγματικό multitasking εργαλείο. Δεύτερον, θα πρέπει να εμφανίζει μόνο το πιο σχετικό περιεχόμενο, με πρόσθετες πληροφορίες να δίνονται κατόπιν αιτήματος του χρήστη με ένα πάτημα.

Τρίτον, δεν πρέπει να ειδοποιεί διαρκώς τους χρήστες για κάθε μικρή αλλαγή σχετικά με την εργασία που παρακολουθούν, αλλά να εμφανίζει μόνο σημαντικές ενημερώσεις. Τέλος, θα πρέπει να δίνει στους χρήστες τον έλεγχο της Live Activity, την επιλογή έναρξης ή/και τερματισμού της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Apple δηλώνει ρητά πως το Dynamic Island δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την προβολή ευαίσθητων πληροφοριών και διαφημίσεων. Αυτές οι οδηγίες ακούγονται πολλά υποσχόμενες στα χαρτιά, αλλά το πόσο καλά θα μεταφραστούν στην πραγματική χρήση μένει να φανεί με το πέρασμα του χρόνου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.