Τα Galaxy Z Flip είναι ίσως τα πιο value for money αναδιπλούμενα, με δυνατά χαρακτηριστικά και σχετικά προσιτή τιμή, για αναδιπλούμενα. Συγκεκριμένα πουλάνε αρκετά παραπάνω σε σχέση με τα Z Fold και είναι λογικό, αφού έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή. Φυσικά η σειρά δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους ανταγωνιστές της, με όλες τις εταιρίες να βγάζουν αντίστοιχες προτάσεις. Με την Apple να σχεδιάζει και αυτή αναδιπλούμενες συσκευές, τρέχοντας να προλάβει τον ανταγωνισμό, τα clamshell αναδιπλούμενα είναι σίγουρα κάτι που κοιτάει. Σήμερα έχουμε μια έκθεση, που αναφέρει ακριβώς αυτό. Η Apple σχεδιάζει την συσκευή που θα ανταγωνιστεί το Z Fold 5.

Σύμφωνα με την έκθεση του The Information, η Apple έχει ήδη τουλάχιστον δύο πρωτότυπα έτοιμα, που είναι clamshell αναδιπλούμενα. Τα αναδιπλούμενα iPhones είναι σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και απέχουν από την μαζική παραγωγή, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα τα δούμε μέσα στο 2024, αλλά ούτε και το 2025. Μάλιστα, η εταιρία μπορεί να το ακυρώσει εντελώς, αν θεωρεί πως το προϊόν δεν πληροί τις δικές τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Tim Cook σκέφτεται εδώ και χρόνια την ιδέα των αναδιπλούμενων και μάλιστα είχε μιλήσει στους μηχανικούς της Apple για αυτή την πιθανότητα, από το 2018. Παραμένει “σχετικά  θετικός” στην ιδέα ενός αναδιπλούμενου 7 ιντσών. Όμως η Apple έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό και πλέον τα αναδιπλούμενα είναι αξιόπιστες συσκευές, χωρίς προβλήματα.

Η ομάδα σχεδιασμού της Apple προτιμάει ένα αναδιπλούμενο iPhone, με την οθόνη να διπλώνει προς τα έξω, όπως έχουμε δει από τις υλοποιήσεις της Huawei. Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να βλέπει την οθόνη όταν είναι διπλωμένη. Επίσης, θέλουν ένα αναδιπλούμενο iPhone που να είναι λεπτότερο από τα σημερινά iPhones, ώστε να μην είναι πολύ παχύ όταν διπλώνει. Βέβαια μια οθόνη που διπλώνει προς τα έξω είναι επιρρεπής σε γρατζουνιές και ζημιές, και οι περιορισμοί στο μέγεθος των εξαρτημάτων, όπως η μπαταρία, καθιστούν δύσκολη τη δημιουργία μιας λεπτής αναδιπλούμενης συσκευής. Η Huawei φαίνεται να έχει λύσει αυτά τα θέματα, όμως έχει πατεντάρει την κατασκευή της, οπότε η Apple θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο.

Η Apple ετοιμάζει αναδιπλούμενο 7-8 ιντσών. Πότε θα έρθει;

Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple σταμάτησε τα πλάνα της για αναδιπλούμενο τηλέφωνο το 2020 και επικεντρώθηκε στην δημιουργία ενός αναδιπλούμενου iPad Mini με 8 ίντσες οθόνη. Ένα αναδιπλούμενο iPad όμως θα ήταν πολύ παχύ και δεν θα ήταν τόσο ανθεκτικό όσο μια μικρότερη συσκευή. Οι μηχανικοί που εργάζονται στο αναδιπλούμενο iPad, προσπαθούν να βρουν τρόπο να εξαλείψουν την τσάκιση της οθόνης, ώστε να προσφέρουν ομαλή και απρόσκοπτη εμπειρία, ενώ παράλληλα να λειτουργεί καλά με το Apple Pencil.

Το πως θα κάνει την είσοδό της στην αγορά αναδιπλούμενων συσκευών η Apple, μένει να φανεί. Εσείς τι λέτε; Αναδιπλούμενο iPad ή iPhone θα είναι η πρώτη συσκευή που θα ανακοινώσει; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.