Η Apple χρησιμοποιεί τα δικά της chip της σειράς Α για τα iPhone και τα iPad και πρόσφατα η εταιρεία άρχισε επίσης να φτιάχνει τα δικά της chip που βασίζονται σε ARM για την τροφοδοσία συσκευών Mac. Τώρα, ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Κουπερτίνο ετοιμάζεται να φτιάξει τα δικά του 5G modem chip.

Σύμφωνα με αναφορά του DigiTimes, η Apple σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα 5G modem chip της Qualcomm στα μοντέλα της σειράς iPhone 15 του επόμενου έτους με δικά της. Λέγεται επίσης ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους προμηθευτές που θα βοηθήσουν στην κατασκευή των chip.

Η σελίδα ισχυρίζεται ότι η Apple έχει ξεκινήσει συνομιλίες με δύο βασικούς προμηθευτές — την Advanced Semiconductor Engineering (ASE) και τη Siliconware Precision Industries (SPIL), για να την κατασκευή των πρώτων 5G modem chip της αμερικανικής εταιρείας.

Ο τεχνολογικός γίγαντας εργάζεται στα παρασκήνια εδώ και μερικά χρόνια για να φτιάξει τα δικά του chip κινητής τηλεφωνίας που θα αντικαθιστούσαν αυτά που προέρχονται από την Qualcomm και την Intel στα μοντέλα iPhone και τις υπόλοιπες; συσκευές της.

Εκτός από την καλύτερη ενσωμάτωση και τον έλεγχο των χαρακτηριστικών, ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα για την Apple με την εγκατάλειψη των Qualcomm και Intel είναι ότι η εταιρεία δεν θα χρειάζεται να πληρώνει δικαιώματα χρήσης όταν χρησιμοποιεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.