Το πρόσφατο περιστατικό μιας σπασμένης οθόνης του Pixel 3XL, έφερε στο προσκήνιο την πιο διαφωτιστική εξήγηση, ως προς το γιατί κάποιοι κατασκευαστές, επιλέγουν το πιο παχύ σε σχέση με το πιο λεπτό chin στο design των smartphone συσκευών τους. Στο συγκεκριμένο περιστατικό στο οποίο αναφέρεται το άρθρο, το Pixel 3XL απέκτησε κάποιες μόνιμες ροζ γραμμές, ύστερα από μια πτώση.

Το θέμα του Reddit το οποίο έχει αφιερωθεί σε αυτό το πρόβλημα, έχει μετατραπεί σε μια συζήτηση γιατί οι οθόνες είναι επιρρεπείς στο να κάνουν κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον όταν και ένας μηχανικός οθονών της Apple εισήλθε στη συζήτηση. Ο ίδιος, επισήμανε ότι οι οθόνες λυγίζουν στο κάτω μέρος για να ασφαλίσουν με τον connector των pixels. Ο εύθραυστος αυτός δεσμός, προκαλεί αυτές τις ροζ γραμμές. Το φαινόμενο αυτό έχει και τη δική του τεχνική ονομασία, vertical line defect.

Σύμφωνα με το phonearena όλα τα τηλέφωνα με OLED panels μπορούν να εμφανίσουν αυτά το VLD όπως αποκαλείται, ειδικά αν διαθέτουν πιο λεπτά chins. Ο ίδιος επιπροσθέτως σπεύδει να σημειώσει:

Τα νεότερα iPhones είναι πολύ επιρρεπή σε τέτοιου είδους αστοχίες. Τα chins που έχουν πάχος αρκετό και που βλέπετε σε πολλές smartphones, έχουν να κάνουν με τους στόχους της εταιρείας που τα παράγει. Για παράδειγμα, η Apple εκτιμά την αισθητική και προτίθεται να θυσιάσει για αυτό. Ένα άλλο παράδειγμα, είναι αυτό που βλέπετε στα smartphones της Samsung. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ λεπτό chin σαν της Apple. Προτιμούν να μην το κάνουν για αισθητικούς σκοπούς. Η Samsung αντιτίθεται στην εγκοπή και θέλουν να διατηρήσουν το πάχος του bezel στο κάτω μέρος το ίδιο με αυτό του πάνω μέρους για τη συμμετρία.

Όπως καταλάβατε, η Apple λατρεύει την αισθητική, ενώ η Samsung προτιμά την συμμετρία, κάνοντας τα Notes και τα Galaxies λιγότερο επιρρεπή σε VLDs.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.