Χθες δημοσιεύθηκε ένα καυστικό άρθρο από την The Wall Street Journal που έδινε μια στρέβλωση της εικόνας του τι συμβαίνει στην Apple. Το report βασικά ανέφερε, ότι ο Jony Ive έφυγε από την Apple, επειδή ο CEO Tim Cook δεν ενδιαφερόταν για το design των προιόντων. Ο Cook αντικατέστησε τον Jobs δυο φορές σαν CEO, τη δεύτερη φορά σε μόνιμη βάση, μετά τον θάνατο του Jobs. Σε αντίθεση με τον διάδοχό του, ο Jobs ήταν εμμονικός με το design και ο ίδιος όπως και ο Jony Ive μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Το report της εφημερίδας, τόνιζε ότι η κουλτούρα εντός της Apple έχει αλλάξει, με τον Cook να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κέρδη και τη συνέχεια των προηγούμενων επιτυχιών, παρά να εστιάζει στο design των συσκευών της εταιρείας.

Ο Tim Cook απάντησε σε αυτό το report με μια επιστολή στο NBC News, στην οποία αναφέρει ότι το άρθρο δεν απεικονίζει την πραγματικότητα όπως αυτή λαμβάνει χώρα εντός της Apple. Ο Cook ισχυρίζεται ότι το άρθρο περιγράφει μια εταιρεία, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με την Apple.

Η Apple είχε ανακοινώσει την περασμένη Πέμπτη, ότι ο Ive αποχωρεί από την εταιρεία για να δημιουργήσει τη δική του, με την Apple να αποτελεί τον πρώτο της πελάτη. Ο Ive βοήθησε στο design ορισμένων από των πιο θρυλικών συσκευών της Apple, όπως τα  iMac G3, iMac G4, το iPod mp3 player, το iPhone, iPad και Apple Watch. Επίσης, βοήθησε στο design του iOS 7 μετά την απόλυση του Scott Forstall εξαιτίας της καταστροφικής, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, διάθεση των Apple Maps το 2012.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.