Το iPhone 13 Pro διαθέτει μια σαφώς αναβαθμισμένη κάμερα με βελτιωμένο τηλεφακό, λειτουργία Cinematic Mode για τη λήψη portrait videos και λειτουργία macrophotography που σας επιτρέπει να τραβάτε εξαιρετικά κοντινά πλάνα. Δυστυχώς όμως η Apple δεν έδωσε τον απαραίτητο έλεγχο στο χρήστη, για το χαρακτηριστικό. Κάτι τέτοιο όμως αλλάζει.

iphone-13-macro-mode
Caitlin McGarry/Gizmodo

Κατά το λανσάρισμα, η κάμερα του 13 Pro απλά άλλαζε λειτουργίες αυτόματα όταν πλησιάζατε αρκετά κοντά σε ένα αντικείμενο και το έκανε με μια ορατή μετατόπιση. Στο iOS 15.1, η Apple έδωσε στο χρήστη, λίγο περισσότερο έλεγχο της λειτουργίας macro στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, επιτρέποντάς σας να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Auto Macro. Αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν ιδανικό, επειδή  έπρεπε να μεταβείτε χειροκίνητα στην υπερ-ευρυγώνια κάμερα και στη συνέχεια να κάνετε ζουμ για να τραβήξετε μια macro φωτογραφία.

Με το iOS 15.2, θα μπορείτε να μεταβείτε στη λειτουργία macro απευθείας μέσα από την εφαρμογή της κάμερας. Η νέα επιλογή, την οποία εντόπισε για πρώτη φορά το 9to5Mac, μόλις κυκλοφόρησε στην developer beta 2 του iOS 15.2. Απλά θα χρειάζεται να μεταβείς κοντά στο αντικείμενο που θέλεις να τραβήξεις και περίμενε μέχρι να εμφανιστεί το εικονίδιο λουλουδιού. Πιέζεις σε αυτό και θα έχεις ενεργοποιήσει το macro mode. Θα χρειαστεί βέβαια, να έχεις ρυθμίσει το toggle στο Settings > Camera > Auto Macro σε off.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.