Υπήρχε κάποτε μια χρονική στιγμή όπου το iPhone ήταν γνωστό για την κακή ως μέτρια διάρκεια της μπαταρίας που είχε.  Αλλά η Apple πέρυσι, πρόσθεσε περίπου 1 ώρα επιπρόσθετης διάρκεια μπαταρίας στο iPhone 11 σε σχέση με το iPhone XR. Το τελευταίο παρουσίαζε την καλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε οποιοδήποτε iPhone μοντέλο εκείνη τη στιγμή. Η εταιρεία επίσης πρόσθεσε 4 με 5 επιπρόσθετες ώρες διάρκειας μπαταρίας στο iPhone 11 Pro (σε σχέση με το iPhone XS) και στο iPhone 11 Pro Max (σε σχέση με το iPhone XS Max). Σε γενικές γραμμές, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε, το iPhone πλέον έχει κορυφαία αυτονομία.

Τι σχεδιάζει ωστόσο η Apple για τις χωρητικότητες της σειράς iPhone 12; Πρώτον, η μπαταρία θα έχει να κάνει αρκετά βαριά εργασία. Η 5G συνδεσιμότητα και μόνο απαιτεί σημαντικά ποσά ενέργειας και αν και τα Pro μοντέλα διαθέτουν 120Hz refresh rate όπως άλλωστε φημολογείται, η προσπάθεια να κάνει το scrolling και τα animations εξαιρετικά smooth απαιτεί την κατανάλωση σημαντικών ποσών ενέργειας. Εξάλλου, στα 120Hz, η οθόνη ενημερώνεται 120 φορές το δευτερόλεπτο.

Περίπου πριν από δυο εβδομάδες, το My Smart price αποκάλυψε τα μεγέθη των μπαταριών για τα τρία διαφορετικά μεγέθη οθονών iPhone 12. Βάσει των certifications και άλλων leaks τα μεγέθη των μπαταριών για την σειρά 2020 έμοιαζαν κάπως έτσι:

Ένα filing στη ρυθμιστική αρχή SafetyKorea, αποκάλυπτε επιπλέον ότι μια μπαταρία των 2775mAh θα βρίσκεται στο εσωτερικό τουλάχιστον ενός smartphone. Στην αρχή, φάνηκε ότι και τα δυο 6.1 ιντσών μοντέλα (iPhone 12 Max και iPhone 12 pro) θα διαθέτουν την ίδια χωρητικότητα μπαταρίας. Αλλά μόλις την επόμενη ημέρα, το MysmartPrive ανακάλυψε ένα νέο αριθμό μοντέλου για ένα από τα iPhone 12 μοντέλα (A2479). Το τηλέφωνο θα διαθέτει μια μεγαλύτερη 2815 mAh μπαταρία. Υποθέτοντας ότι το μέγεθος της μπαταρίας σε κάθε iPhone βασίζεται στο μέγεθος της οθόνης, η νέα σειρά θα μοιάζει κάπως έτσι:

Αν και η 28% μείωση στη χωρητικότητα της μπαταρίας για το iPhone 12 φαντάζει σημαντική, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι το μέγεθος της οθόνης θα είναι 5.4 ίντσες σε σύγκριση με το 5.8 ιντσών iPhone 11. Επιπλέον, η σειρά iPhone 12 θα είναι τα πρώτα smartphones που θα εξοπλίζονται με τον 5nm Bionic επεξεργαστή. Όπως καταλαβαίνετε θα έχουμε σημαντική βελτίωση στη κατανάλωση, η οποία θα μπορεί να αντισταθμίσει την μείωση της χωρητικότητας. Τέλος, αν και η Apple λέγεται ότι δεν θα συμπεριλάβει κάποιον φορτιστή στο κουτί, ένας 20w φορτιστής έχει διαρρεύσει και αναμένεται να είναι διαθέσιμος για αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.