Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας επέβαλλε πριν από λίγες ημέρες στην Apple να σταματήσει να πουλάει iPhone χωρίς φορτιστή στο κουτί, όπως αναφέρει το Reuters. Αξιωματούχοι της Βραζιλίας, επισημαίνουν ότι η Apple δίνει στους πελάτες ένα ελλιπές προϊόν όταν ο φορτιστής δεν περιλαμβάνεται στην αγορά της συσκευής, μια κίνηση που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αποτελεί σκόπιμη πρακτική διακρίσεων εις βάρος των καταναλωτών.

Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία τα έχει βρει σκούρα με το θέμα του φορτιστή στη Βραζιλία. Έχει ήδη δεχθεί πρόστιμο ύψους 2.34 εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας της πώλησης συσκευών χωρίς φορτιστή, ενώ οι αξιωματούχοι πιέζουν να σταματήσει συνολικά την πώληση των iPhones. Το Sao Paulo από την μεριά του είχε επιβάλλει πρόστιμο 2 εκ. δολαρίων, ενώ η Apple έχασε και υπόθεση χρήστη που είχε κινηθεί νομικά εναντίον της.

Ωστόσο σε δήλωσή της στο Bloomberg επιμένει ότι γίνεται για το περιβάλλον και τους ανθρώπους αναφέροντας συγκεκριμένα :

Στην Apple, λαμβάνουμε υπόψη τον αντίκτυπό μας στους ανθρώπους και τον πλανήτη σε ό,τι κάνουμε. Οι φορτιστές αντιπροσώπευαν τη μεγαλύτερη χρήση ψευδαργύρου και πλαστικού και η εξάλειψή τους από το κουτί βοήθησε στη μείωση πάνω από 2 εκατομμύρια τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα – που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 500.000 αυτοκινήτων από το δρόμο ετησίως. […]

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.