Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσίευσε νέες αποδείξεις στην δίκη της Google για μονοπωλιακές πρακτικές που διεξάγεται αυτή τη στιγμή. Σε αυτές περιλαμβάνεται και μια παρουσίαση σε meeting της Apple που επισυνάφθηκε σε email που στάλθηκε από τον Eddy Cue της Apple στον Tim Cook και στο οποίο έδινε λεπτομέρειες για το πόσο περισσότερο ενδιαφέρεται η ίδια για την ασφάλεια των χρηστών σε σχέση με την Google.

Σε αυτό το email ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα slide που παρουσιάζει την Android συσκευή ως μια συσκευή συνεχούς παρακολούθησης του χρήστη. Η Apple επισημαίνει ότι συγκεντρώνει δεδομένα χρηστών μόνο όταν αυτά είναι σίγουρο ότι θα παρέχουν καλύτερη τελική εμπειρία στο χρήστη, ενώ η Google το κάνει συνεχώς.

Android συσκευές παρακολούθησης

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την Google ότι έχει δημιουργήσει μονοπώλιο στην αγορά των μηχανών αναζήτησης, με αποκλειστικά deals με κατασκευαστές, δίνοντάς τους χρήματα για να αποτελέσουν την default μηχανή αναζήτησης. Υπολογίζεται ότι η Apple πληρώνει 18-20 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, για να μείνει η κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης στο iPhone.

Android συσκευές παρακολούθησης

Το ειρωνικό της κατάστασης όμως, είναι πως η Apple σε εσωτερικό email με την Google, το 2016, ζητούσε από την Google να υπάρχει αμοιβαίος διαμοιρασμός των δεδομένων που συλλέγονται. Στο μύνημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το στέλεχος της Google απαντάει πως η Google δεν μοιράζεται πληροφορίες για το κάνουν και που πατάνε οι χρήστες στην αναζήτηση της. Ωστόσο, μια απάντηση σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλαμβάνει μια αναθεωρημένη πρόταση ανταλλαγής δεδομένων, η οποία εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα δεδομένα χρήστη που θα μπορούσε να μοιράζεται η Google με την Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.