Μια εκπομπή του BBC που ασχολείται με ζητήματα προστασίας των καταναλωτών, υποστηρίζει ότι η Apple χρησιμοποιεί έναν όρο χρήσης που δεν υπάρχει, για να βρει δικαιολογία ώστε να αρνηθεί την αντικατάσταση των μπαταριών στη μειωμένη τιμή των 29 δολαρίων, των iPhones που επηρεάζονται από throttling.

Η εκπομπή εστίασε στο συγκεκριμένο θέμα, μετά τα παράπονα που έκαναν δυο χρήστες ότι δηλαδή η Apple αρνήθηκε να τους αντικαταστήσει τις μπαταρίες, επειδή οι συσκευές τους είχαν κάποιο άλλο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, ένας εκ των δυο, ο David Bowler, τονίζει ότι η συσκευή του ήταν σε άριστη κατάσταση αλλά ήθελε επισκευή μπαταρίας. Χωρίς εξωτερική ζημιά η Apple του είπε, ότι για να αντικαταστήσει την μπαταρία, θα πρέπει πρώτα να διορθώσει το πρόβλημα της συσκευής του, υποστηρίζοντας ότι το iPhone του είχε χαλασμένο μικρόφωνο και ηχείο και απαιτώντας του πάνω από £250 δολάρια για την επισκευή.

Η μόνη αναφορά, συναντάται στο repair website της Apple που αναφέρει: Αν η συσκευή σας έχει κάποια ζημιά, όπως σπασμένη οθόνη, θα πρέπει πρώτα να επιδιορθωθεί και στη συνέχεια να γίνει η αντικατάσταση της μπαταρίας. Εκπρόσωποι του τμήματος εξυπηρέτησης της Apple τονίζουν ότι κάτι τέτοιο αναφέρεται στους όρους χρήσης, με το BBC από την μεριά του να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.