Η έξυπνη στρατηγική της Apple όσον αφορά την τιμολόγηση των iPhone XS και XS Max, της αποφέρει τεράστια κέρδη. Η νέα επιλογή των 512GB είναι η υψηλότερη χωρητικότητα που έχει προσφέρει ποτέ η εταιρεία. Υπενθυμίζουμε, ότι στο iPhone X, η μέγιστη χωρητικότητα διαμορφωνόταν στα 256GB. To Bloomberg υπολόγισε ότι η νέα έκδοση αποθηκευτικού χώρου θα επιτρέψει στην Apple να μπορέσει να κάνει ένα επιπρόσθετο ποσό της τάξης των 241 δολαρίων ανά iPhone σε σύγκριση με την έκδοση των 64GB, διαμορφώνοντας την συνολική τιμή στα 1.349 για το iPhone XS και στα 1.449 δολάρια για το iPhone XS Max.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι ένας από τους μοχλούς της Apple για τη δημιουργία περισσότερων εσόδων και αναμφισβήτητα αποτελεί το πιο κερδοφόρο feature του iPhone, αναφέρει ο ερευνητής της IHS Markit, Wayne Lam.

Τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ υψηλά, αν σκεφθεί κανείς ότι η τιμή των αποθηκευτικών εξαρτημάτων έχει πέσει δραματικά, ως και 50% από ότι κόστιζαν ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές εκτιμούν, ότι η Apple πληρώνει περίπου τους προμηθευτές NAND chip 0.25 δολάρια ανά GB, αλλά έχει επιλέξει να μην περάσει αυτή την εξοικονόμηση στους πελάτες. Αντίθετα, χρεώνει τους χρήστες 0.78 δολάρια ανά GB. Η Apple πρέπει να πληρώσει 109 δολάρια για να αναβαθμίσει ένα μοντέλο των 64GΒ σε 512GB. Σε σύγκριση, οι καταναλωτές χρεώνονται 350 δολάρια για το ίδιο upgrade.

Όλοι οι παραπάνω υπολογισμοί αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι η Apple έχει καταφέρει να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά στον αποθηκευτικό χώρο, που είναι το τρίτο πιο ακριβό εξάρτημα ενός iPhone XS. Η οθόνη βέβαια, θεωρείται η πιο ακριβή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αριθμοί θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με κάποια επιφύλαξη. Ο Tim Cook είχε αναφέρει σε συνέντευξη, ότι ποτέ δεν έχει δει μια ανάλυση του κόστους του iPhone που να είναι αρκετά κοντά στην αλήθεια. Αντίθετα, ο ίδιος δικαιολογεί την τιμή των iPhone, τονίζοντας ότι εξοπλίζονται με καινοτόμα χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.