Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από μερικές ημέρες, η Ευρώπη πιέζει για την υιοθέτηση ενός κοινού φορτιστή για τις mobile συσκευές για πάνω από μια δεκαετία. Αλλά η Apple όμως αντιτίθεται, και αντιτίθεται σθεναρά. Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επεξεργαζόταν ένα σχέδιο νόμου, που θα καθιστούσε απαραίτητη τη χρήση ενός κοινού φορτιστή για όλες τις smartphone συσκευές και άλλα ασύρματα gadgets.

Η Apple από την μεριά της επισημαίνει ότι μια τέτοια κίνηση θα βλάψει την καινοτομία και ίσως φέρει προβλήματα και στους τελικούς χρήστες. Και ως απόδειξη, χρησιμοποιεί την έρευνα που διεξήγαγε πρόσφατα και η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μετάβαση σε ένα και μόνο standard συνεπάγεται κόστος 1.5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Apple έχει ήδη πραγματοποιήσει εν μέρει την μετάβαση στο USB C, τα τελευταία και πιο πρόσφατα  iPad Pro και MacBook μοντέλα χρησιμοποιούν την εν λόγω θύρα αποκλειστικά. Και το iPhone 11 Pro έρχεται με έναν USB C φορτιστή, αλλά χρειάζεται C-to-Lightning καλώδιο για να συνδεθεί στο τηλέφωνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.