Η Apple μπαίνει πάλι σε νομικές περιπέτειες, αυτή τη φορά στην Μ. Βρετανία. Αυτή τη φορά η αγωγή αφορά το Throttling του iPhone 6 για βελτίωση της αυτονομίας. Αυτή είναι η γνωστή υπόθεση BatteryGate που μας έχει απασχολήσει αρκετά στο παρελθόν.

Η αγωγή έρχεται από τον Justin Gutmann, εκ μέρους των Βρετανών χρηστών που επηρεάστηκαν από το throttling στα iPhone 6 και 6S. Οι δικηγόροι του Gurmann πιστεύουν πως η Apple υπέκρυψε πως οι παλαιότερες συσκευές έχουν μειωμένη απόδοση μέσω αναβαθμίσεων, για χάρη της μπαταρίας.

Η Apple προσπαθεί να μπλοκάρει την αγωγή, κάνοντας ένσταση στο δικαστήριο του Λονδίνου. Οι δικηγόροι της εταιρίας υποστηρίζουν πως η αγωγή στερείται βάσης και πως μόνο ένας μικρός αριθμός συσκευών συσκευών με παλιές μπαταρίες έχει επηρεαστεί. Για αυτές τις συσκευές η Apple προσφέρει τρεις αλλαγές μπαταρίας.

Από την άλλη, οι δικηγόροι του Gutmann, πατάνε πάνω στην απόφαση του 2020, όπου η Apple έχασε στις ΗΠΑ, μέσω της οποίας αποδεικνύεται πως η Apple είναι ένοχη για throttling.

H Apple απαντάει σε αυτό με την δημόσια απολογία της του 2017, που προσφέρετε οικονομικότερη αλλαγή στις μπαταρίες.

Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει το Βρετανικό δικαστήριο και αν τελικά η Apple θα πληρώσει το πρόστιμο και το ποσό που θα δώσει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.