Η Apple μόλις κυκλοφόρησε ενημέρωση λογισμικού για παλαιότερα iPhone, iPad, και Mac. Μάλιστα, μερικά από αυτά είναι τόσο παλιά που έχουν χαρακτηριστεί ως “obsolete”, όπως το 10 ετών iPhone 5s. Ποια μοντέλα όμως αναβαθμίζονται, σε ποια έκδοση, και γιατί;

Αρχικά, τα iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3, και iPod touch Gen 6, παίρνουν το iOS 12.5.7. Από την άλλη, όλα τα iPhone 6s, iPhone 7, και iPhone SE Gen 1 λαμβάνουν το iOS 15.7.3. Επιπλέον, τα iPad Air 2, iPad mini Gen 4, και iPod touch Gen 7 αναβαθμίζονται στο iPadOS 15.7.3, ενώ η εταιρεία κυκλοφορεί τα macOS Big Sur 11.7.3 και macOS Monterey 12.6.3 για τα Mac.

Μπορεί η Apple να μην αναφέρει πουθενά τι αγορά η ενημέρωση, αλλά σύμφωνα με αναφορά υπάρχουν τουλάχιστον 14 διαφορετικά συστήματα με κενά ασφαλείας που διορθώνουν αυτές οι ενημερώσεις. Ανάμεσα στα iOS 12 και iOS 15 οι χρήστες θα αναγνωρίσουν την παράλειψη των εκδόσεων του iOS.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της απενεργοποίησης των ενημερώσεων σε ορισμένες συσκευές. Η Apple δεν κυκλοφορεί ενημερώσεις για όλες τις εκδόσεις, γιατί όσες συσκευές τρέχουν iOS 13 μπορούν να πάρουν το iOS 15. Οπότε, όσοι το τρενάρουν θα πρέπει να κάνουν αναβάθμιση σε νεότερο iOS για να εξασφαλίσουν τις συσκευές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το iPhone 5s χαρακτηρίστηκε “obsolete” από την Apple πριν από μήνες, επομένως η εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη για την έκδοση ενημερώσεων λογισμικού. Ωστόσο, μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα κενά ασφαλείας είναι πολύ σοβαρά για να προχωρήσει στην κυκλοφορία μιας ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.