Ένας από τους φόβους όσων έχουν foldable smartphone είναι ότι όταν είναι ανοιχτό εκτίθεται μια μεγάλη περιοχή γυαλιού και σχεδόν οποιαδήποτε άσκηση σχετικά μεγάλης δύναμης, όπως σε περιπτώσεις πτώσης, μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την εσωτερική οθόνη, ή ακόμη και την εξωτερική οθόνη.

Η Apple εργάζεται εδώ και χρόνια πάνω σε τρόπους ελαχιστοποίησης των ζημιών από την πτώση ενός iPhone. Για παράδειγμα, το 2014 είχε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα που θα χρησιμοποιούσε ένα εσωτερικό μοτέρ δόνησης για να στρέψει ένα iPhone στον αέρα, ώστε να προσγειωθεί με την πλάτη αντί για την οθόνη.

Ο τεχνολογικός κολοσσός κατέθεσε πρόσφατα μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (USPTO) με τίτλο “Self-Retracting Display Device And Techniques For Protecting Screen Using Drop Detection”.

Η Apple οραματίζεται τη χρήση αισθητήρων στο εσωτερικό μιας συσκευής με rollable ή foldable οθόνη που θα ανιχνεύουν αυτό που αποκαλεί “κάθετη επιτάχυνση σε σχέση με το έδαφος” για να διαπιστώνουν αν η συσκευή αυτή πέφτει. Αν ναι, η συσκευή θα μπορούσε να κλείσει ή να αναδιπλωθεί μερικώς για να προστατεύσει “την εύθραυστη οθόνη από το χτύπημα στο έδαφος”.

Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας προσθέτει ότι ακόμη και η αναδίπλωση της οθόνης σε γωνία μικρότερη από 180 μοίρες θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, επειδή οι άκρες της συσκευής θα χτυπούσαν στο έδαφος αντί για την οθόνη. Μια foldable οθόνη θα μπορούσε να αναδιπλώνεται αυτόματα εάν η συσκευή πέφτει με ταχύτητα που υπερβαίνει ορισμένα προκαθορισμένα όρια.

Ο αναλυτής της TF International, Ming-Chi Kuo, ο άνθρωπος που γνωρίζει εκ των προτέρων τα πάντα για τα προϊόντα της Apple, λέει ότι ένα foldable iPad θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2025. Φυσικά, ο Kuo είχε πει το 2021 ότι ένα foldable iPhone θα έκανε ντεμπούτο το 2023 και ότι θα πωλούνταν 20 εκατομμύρια μονάδες.

Αυτό δείχνει ότι ακόμα και οι πιο αξιόπιστες πηγές μπορεί να κάνουν λάθος πού και πού, και ας ανέφερε ο Kuo ότι απλά το τηλέφωνο δεν είναι έτοιμο ακόμη. Ίσως ο λόγος που το foldable iPhone της Apple δεν είναι έτοιμο, θα μπορούσε να είναι οι μηχανισμοί ασφαλείας για προστασία κατά τις πτώσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.