Η Apple μόλις ανακοίνωσε τον Apple Μ2, το νέο της chip, που έρχεται να αντικαταστήσει τον ήδη πανίσχυρο M1. Μετά τoυς Μ1, M1 Pro, M1 Max kκαι Μ1 Ultra, έφτασε η ώρα να προχωρήσει ακόμα παρακάτω με τον M2.

Όπως και ο M1 Ultra, ο Μ2 χρησιμοποιεί την ARM αρχιτεκτονική της Apple και πλέον πηγαίνει στα 5nm, φτάνοντας τα 20 δις τρανζίστορς. Αυτό σημαίνει πως έχουμε 25% παραπάνω από τον αρχικό M1. Η Apple χρησιμοποιεί νέους πυρήνες για επιδόσεις αλλά και απόδοση στον M2. Μαζί έρχεται και μνήμη με bandwidth στα 100Gbps, ενώ φθάνει μέχρι 24GB μνήμη. Αυτό είναι 50% περισσότερα από τον Μ1.

Η εταιρία υπόσχεται 18% μεγαλύτερες επιδόσεις στον M2, σε σχέση με τον M1, ενώ η Apple υποστηρίζει πως οι επιδόσεις είναι 1.9 φορές υψηλότερες σε σχέση με τους άλλους 10πύρηνους της αγοράς. Συγκεκριμένα θα βρούμε 4 πυρήνες για επιδόσεις και 4 πυρήνες ικανούς μεν, οικονομικούς σε θέματα αυτονομίας δε. Οι πρώτοι 4 έρχονται με 16MB cache και οι άλλοι 4 με 4MB cache.

Apple M2 Overview

Ο Apple M2 έρχεται με ενισχυμένη ασφάλεια και νευρωνική μηχανή. Μαζί έχουμε νέα και αναβαθμισμένη media engine, που υποστηρίζει μέχρι και 8K H.254 και HECV βίντεο. Αυτό σημαίνει πως τα συστήματα με τον Μ2 θα μπορούν να τρέχουν πολλαπλά steams 4Κ και 8Κ την ίδια στιγμή.

Στο κομμάτι της GPU, η Apple βελτιώνει τα πάντα στον M2. Πλέον έχουμε 10 πυρήνες, που είναι 2 περισσότεροι από τον M1. Η μεγαλύτερη cache και το υψηλότερο memory bandwidth, θα δώσουν την πολυπόθητη ώθηση στις επιδόσεις των γραφικών. Η εταιρία υπόσχεται 35% υψηλότερες επιδόσεις στα γραφικά του Apple M2 σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Το πρώτο Mac που θα πάρει τον Μ2 θα είναι φυσικά τα πιο δημοφιλή της laptops, τα MacBook Air. Τα νέα laptops εστιάζουν και πάλι στο πάχος, ενώ έχουμε την επιστροφή της MagSafe για την φόρτιση. Το νέο MacBook θα έρθει με 13.6 ίντσες οθόνη, καλύτερη κάμερα και μπαταρία που φτάνει τις 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο. Για περισσότερες πληροφορίες για το MacBook Air, έρχεται αναλυτικό άρθρο για όλα όσα προσφέρει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Apple M2 θα έρθει και φέτος να εκτινάξει την απόδοσή μας στα ύψη, ειδικά σε όσους ασχολούνται με επεξεργασία βίντεο, φωτογραφιών και μουσικής!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.