Είναι μια έρευνα η οποία δεν έχει αναπαραχθεί από καμιά ιστοσελίδα στην Ελλάδα, τουλάχιστον από όσες παρακολουθώ. Και δύσκολα θα το κάνει κάποιος να ψάξει μέσα σε 20 σελίδες έρευνας της tefficient που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, κάποια μικρή αναφορά στην Ελλάδα. Και όμως υπάρχει και οι αναφορές αν και μικρές, αποτυπώνουν το χάσμα που υπάρχει στο mobile internet στην Ελλάδα, μια Ευρωπαϊκή χώρα, σε σχέση με άλλες. Καλά τα δελτία τύπου των εταιρειών για το FFTH και το αξεπέραστο δίκτυο 4G, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να πούμε κάποια στιγμή τα πράγματα με το όνομά τους;

Η έρευνα μελετά κατά πόσο η χρήση των mobile δεδομένων αυξάνεται, σε ποιες χώρες παρουσιάζει την μεγαλύτερη αύξηση, πόσο είναι η κατανάλωση ανά SIM και άλλες παραμέτρους. Ήδη η Ελλάδα, αναφέρεται από την πρώτη σελίδα της έρευνας, στην οποία διαβάζουμε συγκεκριμένα:

Μια απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση της χρήσης των δεδομένων, είναι το συνολικό έσοδο των παρόχων ανά GB να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στον Καναδά, Βέλγιο και στην Ελλάδα. Το συνολικό έσοδο ανά GB σε αυτές τις χώρες είναι 20 φορές μεγαλύτερο από εκείνο στην Φιλανδία και κατά 35 φορές υψηλότερο από την Ινδία.

Στην ουσία, αναφέρει ότι οι ακριβές τιμές των δεδομένων των ελληνικών παρόχων, αποτρέπουν την αύξηση της χρήσης του mobile internet σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε μια εποχή που τα smartphones βρίσκονται σε κάθε τσέπη. Ενώ για απεριόριστα προγράμματα, ούτε λόγος.

Μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα εδώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.