Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters oι τρεις αεροδιαστημικές υπηρεσίες της Ευρώπης ενώνουν τις δυνάμεις τους. Ο λόγος για τις  Leonardo, Airbus και Thales που ενώνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα που αφορά τους δορυφόρους.

Και οι τρεις αυτές εταιρείες έχουν έλθει σε συμφωνία για να μπορέσουν να δημιουργήσουν το Project Bromo, που στην ουσία αποτελεί μια κατασκευαστική εταιρεία δορυφόρων, ικανή να ανταγωνιστεί την Κίνα και εταιρείες όπως του Starlink.

Ανίχνευση περισσότερων από 50 καρκίνων με μια απλή εξέταση αίματος

Ένας από τους κύριους αντίπαλους είναι, φυσικά, η εταιρεία του Elon Musk. Το Starlink πρόσφατα μέτρησε τους 10.000 δορυφόρους. Περίπου 8.680 από αυτούς τους δορυφόρους βρίσκονται σε τροχιά, σύμφωνα με τον αστρονόμο Jonathan MacDowell.

Και άλλες εταιρείες προσπαθούν επίσης να ανταγωνιστούν το Starlink, όπως η Eutelsat, η οποία πρόσφατα έλαβε χρηματοδότηση ύψους 1.35 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γαλλική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.