Το πόσο εύκολη είναι μια συσκευή στην επισκευή, είναι ένα ιδιαίτερα hot θέμα στο χώρο του Android. Σε αυτό βέβαια, έχει βοηθήσει και η ομάδα του iFixit, η οποία αποσυναρμολογεί συχνά όποια νέα ναυαρχίδα κυκλοφορεί και μας δείχνει πόσο εύκολη ή όχι είναι η επισκευή ενός smartphone. Το τελευταίο και πιο πρόσφατο που πέρασε από τα χέρια της ομάδας, είναι το Galaxy Note 10 Plus, με σκορ μόλις 3/10.

Το iFixit βγάζει τα συμπεράσματά του αποσυναρμολογώντας πλήρως τη συσκευή και διαπιστώνοντας που βρίσκεται το κάθε εξάρτημα και πόσο εύκολο είναι να αφαιρεθεί και αντικατασταθεί. Το Note 10 Plus δεν τα πηγαίνει καλά σε αυτόν τον τομέα, όπως και τα περισσότερα σύγχρονα flagship smartphones με μη αφαιρούμενη μπαταρία και γυάλινο πίσω μέρος.

Έχουν όμως γίνει ορισμένες ριζικές αλλαγές στο εσωτερικό των συσκευών. Το motherboard βρίσκεται πλέον στην κορυφή της οθόνης και επιτρέπει στο phablet να έχει μια μπαταρία με μεγαλύτερο εύρος αλλά σύμφωνα με το iFixit αυτό κάνει τη σύνδεση μεταξύ motherboard και daughterboard πολύ πιο περίπλοκη. Επιπλέον η μπαταρία είναι κολλημένη, με αποτέλεσμα η αντικατάσταση να είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Πίσω δεν πάει ούτε η οθόνη, καθώς η αντικατάσταση απαιτεί την πλήρη αποσυναρμολόγηση του smartphone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.