Πολύ σύντομα τα smartphones με OLED οθόνη θα ξεπεράσουν εκείνα με LCD. Στο γράφημα που ακολουθεί παρακάτω αναφέρεται ο αριθμός των smartphones που υπήρχαν διαθέσιμα στην αγορά κάθε χρόνο με OLED οθόνη, ενώ λήφθηκε υπόψη και το ενδιαφέρον για την κάθε συσκευή. Τα στοιχεία συντάχθηκαν από το gsmarena.com και χάρη στη βάση των εκατοντάδων συσκευών που έχει στο site του, όπου ο κόσμος δηλώνει το ενδιαφέρον του για κάθε συσκευή.

Στη πράξη, τα OLED smartphones άγγιζαν περίπου το ποσοστό του 33% κάθε χρόνο, αν και απογειώθηκαν φέτος οι αριθμοί τους. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που συνετέλεσαν στην άνοδο των OLED, όπως οι curved οθόνες, οι σύγχρονες OLED οθόνες βασίζονται σε εύκαμπτο πλαστικό υλικό που καθιστά κάτι τέτοιο εφικτό. Τα foldable smartphones είναι μια ακόμη αιτία, καθώς γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Τα ήδη υπάρχοντα στην αγορά smartphone designs έχουν και άλλα features που προτιμούν την OLED. Ο σαρωτής εντός οθόνης λειτουργεί μόνο με OLED, οι οπές της selfie ενσωματώνονται πιο εύκολα στην OLED σε σχέση με την LCD. Οι εταιρείες προετοιμάζονται για την ημέρα, όπου οι selfies θα ενσωματώνονται κάτω από την οθόνη χωρίς οπή.

Οι εξελίξεις προχωρούν προς την micro LED, η οποία είναι καλύτερη από την OLED, τουλάχιστον στα χαρτιά. Αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει. Όταν όμως γίνει, η αλλαγή θα είναι απότομη, κανείς δεν θέλει να μείνει πίσω, ο ανταγωνισμός είναι έντονος.

Με πληροφορίες από gsmarena.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.