Τα πάντα είναι πιθανά στο άπειρο διάστημα, ακόμη και ένα νεφέλωμα που μοιάζει τρομακτικά με ανθρώπινο χέρι. Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA στα πλαίσια του Halloween, παρουσιάζουν με τον καλύτερο τρόπο ένα μακρινό νεφέλωμα που μοιάζει με γιγάντιο, κοσμικό χέρι.

hand of god

Η NASA δημοσίευσε την εικόνα στις 30 Οκτωβρίου, εγκαίρως για το αποκορύφωμα της περιόδου Halloween.  Η δομή με την ονομασία Χέρι του Θεού, είναι το αποτέλεσμα ενός πάλσαρ. ενός εξαιρετικά μαγνητισμένου περιστρεφόμενου άστρου νετρονίων και του νεφελώματος του ανέμου του.

Το πάλσαρ, το οποίο φέρει την ονομασία PSR B1509-58, βρίσκεται στη βάση της παλάμης της δομής και έμεινε πίσω από μια έκρηξη αστέρα πριν από περίπου 1.600 χρόνια. Καθώς περιστρέφεται, το άστρο νετρονίων απελευθερώνει πίδακες ύλης και αντιύλης από τους πόλους του, καθώς και έναν ισχυρό άνεμο. Το νεφέλωμα του ανέμου του, που αναφέρεται ως MSH 15-52, αποτελεί το υπόλοιπο χέρι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.