Η Apple ακύρωσε όλα τα σχέδια για την κυκλοφορία ενός αυτόνομου, ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όπως αναφέρει το Bloomberg. Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός εργαζόταν πάνω σε ένα Apple Car για περισσότερο από μια δεκαετία και επένδυσε εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη του, πριν αποφασίσει ότι δεν ήταν ένα βιώσιμο σχέδιο.

Ο Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams, δήλωσε σε περίπου 2.000 υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ότι το έργο ακυρώθηκε και η πληροφορία φέρεται να προκάλεσε έκπληξη.

Οι εργασίες για το Apple Car τερματίζονται και πολλοί από τους ανθρώπους που εργάζονταν στο αυτοκίνητο θα μετακινηθούν στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας για να εργαστούν στη generative AI υπό τον επικεφαλής John Giannandrea.

Υπάρχει ένας αριθμός μηχανικών υλικού και σχεδιαστών αυτοκινήτων που συμμετείχαν στην ομάδα του αυτοκινήτου της Apple και θα προφανώς θα γίνουν απολύσεις. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους ενδέχεται να μπορέσουν να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα της εταιρείας, αλλά είναι αδύνατο να απορροφηθεί με οποιονδήποτε τρόπο το 100% αυτών.

Νωρίτερα φέτος, υπήρχαν φήμες ότι το έργο Apple Car είχε βρεθεί σε δεύτερη μοίρα, με την εταιρεία να εγκαταλείπει τα σχέδια για ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο. Η Apple μετατόπισε την προσοχή της σε ένα ηλεκτρικό όχημα με λιγότερες δυνατότητες αυτόματης οδήγησης και το όχημα θα ήταν εφάμιλλο της τεχνολογίας της Tesla. Μάλιστα, στόχευε να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο κάποια στιγμή γύρω στο 2026, αλλά τώρα αυτά τα σχέδια έχουν μπει εντελώς στο ράφι.

Τα νέα για το αυτοκίνητο της Apple εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2014 και από τότε το έργο έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα. Η εστίαση του έργου έχει αλλάξει και εξελιχθεί πολλές φορές, ενώ η Apple είχε αρκετές αλλαγές στην ηγεσία λόγω εσωτερικών διαφορών. Ο επικεφαλής του Apple Watch, Kevin Lynch, ανέλαβε το έργο το 2021 και εργάστηκε για να μειώσει την κλίμακα του, αλλά παράλληλα να βγάλει ένα βιώσιμο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ανώτερα στελέχη της Apple έλαβαν την απόφαση να τερματίσουν το project Apple Car τις τελευταίες εβδομάδες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η λέξη κλειδί είναι ΒΙΏΣΙΜΟ. Οικονομικά βιώσιμο. Μέχρι σήμερα μονάχα δύο εταιρίες έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο. Η Τεσλα και η BYD. Mε την πρώτη να βγάζει ίσαμε ένα 10χιλιαρο καθαρό κέρδος από κάθε της μεσαίας κλάσης οχημα ενώ η δεύτερη ακόμη παλεύει να φτάσει το διχιλιαρο. Και όλες οι υπόλοιπες μεγάλες μπαίνουν άγρια μέσα όπως οι Ford, Chrysler Stelantis & Mercedes, οποτε Και φερειπειν, αναθεωρούν τα σχέδια τους για την μεταγωγή στην ηλεκτροκινηση προς τα κατω, η για μετά το 2035.Δηλαδη φέξε μου και γλυστρησα. Λίγοι στο τέλος θα καταφέρουν να επιβιώσουν από την επερχόμενη σφαγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.