Η εταιρεία Humai, με έδρα την Αυστραλία, θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα και να δώσει στο κοινό την ευκαιρία για… ζωή μετά το θάνατο!

Ο CEO της εταιρίας, Josh Bocanegra, δήλωσε πως η Humai κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της νανοτεχνολογίας ώστε να αποθηκεύσει δεδομένα για το κάθε άτομο-πελάτη (από τη χροιά της φωνής ως τον τρόπο συμπεριφοράς). Στη συνέχεια τα δεδομένα αυτά θα “ανέβουν” σε ένα τεχνητό σώμα που θα φιλοξενεί τον εγκέφαλο του θανόντος, ο οποίος θα ελέγχει το σώμα μέσω εγκεφαλικών κυμάτων.

Humai-945x420

Ο εγκέφαλος θα διατηρείται ως τότε με την χρήση κρυογονικής και η αποκατάσταση του θα επιτυγχάνεται μέσω της κλωνοποίησης των κυττάρων. Ο Bocanegra υπόσχεται πως μέσα σε 30 χρόνια η τεχνολογία θα είναι αρκετά προχωρημένη ώστε να επιτύχουν την πρώτα “ρομποτική ανάσταση”! Αναζητά μάλιστα άτομα για να στελεχώσουν την εταιρία του, αφού ως τώρα ο πυρήνας της αποτελείται μόνο από 5 έμπιστους του.

Εσείς πιστεύετε πως μια τέτοια πρακτική είναι ηθική;

Οι σκεπτικιστές πάντως σίγουρα θεωρούν πως πίσω από αυτή την ιδέα κρύβεται η δίψα για γρήγορο κέρδος από ευκολόπιστους νεόπλουτους που φοβούνται το θάνατο. Και μάλλον κάπου εκεί θα συμφωνήσουμε και εμείς…

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ