Στις μέρες μας ο ανταγωνισμός στην μικρή και μεσαία κατηγορία, είναι αρκετά πιο έντονος, από ότι έχουμε στην μεγάλη κατηγορία. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και οι συσκευές έχουν γίνεται πολύ δυνατές, ώστε να καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία κοντά στα €200, οι επιλογές είναι πάρα πολλές, με λίγες όμως να ξεχωρίζουν.

Έτσι στα χέρια μας ήρθε μια ακόμα πρόταση της Huawei, με τιμή στα €199. O λόγος για το Y7 2019, που έρχεται με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αλλά και σχεδιασμό.

To Huawei Y7 2019 έρχεται με κατασκευή από αλουμίνιο για το πλαίσιο και γυαλί για την πρόσοψη. Η πλάτη είναι από πολικαρβονικό πλαστικό αρκετά καλής ποιότητας.

Η οθόνη της συσκευής είναι στις 6.26 ίντσες, με ανάλυση 720×1520, ενώ είναι τεχνολογίας IPS LCD. Στο πάνω μέρος της έχει εγκοπή σε σχήμα σταγόνας και η αναλογία οθόνης-πρόσοψης είναι 80%. Η πυκνότητα σε pixels είναι στα 269ppi.

Στο εσωτερικό θα βρούμε τον entry level Snapdragon 450, με 8 πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 1.8GHz. Από μνήμη έχουμε 3GB RAM και τα γραφικά αναλαμβάνει μια Adreno 506. Ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής είναι 32GB, επεκτάσιμα με microSD, μέχρι 512GB, αν θυσιάσουμε την δεύτερη θύρα για την SIM.

Στο κομμάτι της φωτογραφίας έχουμε διπλή κάμερα στο πίσω μέρος, με τον έναν αισθητήρα να είναι στα 13MP, με φακό διαφράγματος f/1.8 και τον δεύτερο στα 2MP για υπολογισμό του βάθους πεδίου.

Στην πρόσοψη έχουμε αισθητήρα αισθητήρα 8MP, που προσφέρει και βίντεο 1080p.

Η συσκευή έρχεται με Android 8.1 Oreo και μπαταρία 4000mAh. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε και τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ η φόρτιση γίνεται μέσω microUSB.

Ας δούμε την συσκευή πιο αναλυτικά.

Εμφάνιση

Το δυνατό χαρτί της συσκευής είναι ο σχεδιασμός της, που δίνει μεγάλο βάρος στην μεγάλη οθόνη των 6.26 ιντσών. Η εταιρία ακολουθεί τον σχεδιασμό του σε σχήμα σταγόνας για το notch, κρατώντας το σε αρκετά μικρές διαστάσεις. Το notch φιλοξενεί την εμπρόσθια κάμερα. Το ακουστικό βρίσκεται ακριβώς πάνω από την κάμερα, μέσα από μια πολύ διακριτική οπή. Κάτω από τις γρίλιες του ακουστικού θα βρούμε και το notification LED.

Η αίσθηση της συσκευής είναι πολύ premium και παρά το μεγάλο μέγεθος της οθόνης, στα χέρια μας ήταν πολύ άνετη στην χρήση. Πιθανότατα άτομα με μικρότερα χέρια να δυσκολευτούν ελαφρώς, αλλά όχι σε ακραία επίπεδα. Άλλωστε τα πλαίσια είναι πολύ μικρά, με μοναδικό σημείο που είναι πιο παχύ, να είναι το κάτω μέρος της, αφού εκεί φιλοξενεί το λογότυπο, αλλά και διάφορα μέρη του hardware.

To πλαίσιο της συσκευής είναι από αλουμίνιο, κάτι που μας άρεσε πολύ σε μια συσκευή αυτής της τιμής, αφού προσθέτει τόσο σε αίσθηση όσο και σε στιβαρότητα.

Η συσκευή είναι πολύ εμφανίσιμη για τα χρήματά της και αρκετά ποιοτική σαν κατασκευή. Η μεγάλη οθόνη θα βολέψει πολύ όσους θέλουν να κάνουν πιο άνετα την δουλειά τους.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.