Οθόνη

Η οθόνη του Huawei Y6 2019 είναι στις 6.09 ίντσες και η τεχνολογία της είναι IPS LCD. Η ανάλυση είναι η αναμενόμενη για αυτή την κατηγορία, αλλά και για chipet αυτών των επιδόσεων. Συγκεκριμένα βλέπουμε ανάλυση 720×1560 (HD+).

Το πάνελ είναι πολύ ποιοτικό για την κατηγορία του, έχοντας πολύ ρεαλιστικά χρώματα, κάτι που δεν περιμέναμε σε αυτή την κατηγορία. Εντύπωση μας έκανε και η φωτεινότητα της οθόνης, που μας επέτρεψε να βλέπουμε αρκετά καλά ακόμα και σε εξωτερικούς, κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο. Μάλιστα δεν έχουμε αλλοίωση στα χρώματα όσο αυξομειώνεται η φωτεινότητα.

Οι γωνίες θέασης είναι αρκετά καλές για την κατηγορία της συσκευής και μας δίνει όλα όσα προσφέρει μια IPS οθόνη. Μόνο σε ακραίες γωνίες θα δούμε ελαφριά μείωση της φωτεινότητας, αφού αυξάνεται το πάχος του γυαλιού που πρέπει να διανύσει το φως.

Φυσικά μέσα από το μενού μπορείτε να αλλάξετε τις χρωματικές ρυθμίσεις της συσκευής για να ταιριάζει πιο πολύ στις προτιμήσεις σας.

Ήχος

Εδώ δεν έχουμε πολλά πράγματα να πούμε, καθώς είναι όλα πολύ βασικά. Μονό ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής και φυσικά 3.5mm jack για τα ακουστικά μας στο πάνω μέρος της. Η ποιότητα του ήχου είναι μια χαρά για αυτά τα χρήματα, με αρκετή ένταση και καλά μπάσα. Μην περιμένετε την ποιότητα πολύ ακριβότερων μοντέλων, όμως δεν θα έχετε προβλήματα σε θέαση και ακρόαση περιεχομένου.

Κάμερα

Αρκετά απλά είναι τα πράγματα και στο κομμάτι της φωτογραφίας. Στο πίσω μέρος έχουμε αισθητήρα 12MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8. Η απόδοση είναι καλύτερη από όσο περιμέναμε και ίσως μια από τις καλύτερες της μικρής κατηγορίας.

Σε συνθήκες καλού φωτισμού οι φωτογραφίες εμφανίζουν υψηλό δυναμικό εύρος και η λεπτομέρεια παραμένει σε πολύ καλά επίπεδα για τα χρήματα που ζητάει η εταιρία. Στις ρυθμίσεις θα βρούμε και την επιλογή για λήψη με HDR, που χρησιμεύει σε λήψεις που έχουμε μεγάλες αντιθέσεις στον φωτισμό. Με αυτή την λειτουργία τα πολύ φωτεινά σημεία δεν θα βγουν καμένα και τα πιο σκοτεινά θα φωτιστούν. Λόγω του επεξεργαστή θα χρειαστεί μισό δευτερόλεπτο παραπάνω για να τραβήξει τις τρεις φωτογραφίες που απαιτούνται και να τις ενώσει, όμως το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο.

Σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού, η κάμερα αποδίδει ικανοποιητικά με το διάφραγμα του φακού να είναι στο f/1.8 και άρα να είναι αρκετά φωτεινός. Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό και σίγουρα από τα καλύτερα που έχουμε δει σε αυτή την κατηγορία.

Στην πρόσοψη έχουμε αισθητήρα 8MP με φακό διαφράγματος f/2.0 που είναι αρκετά ικανοποιητικός, όμως τα βρίσκει λίγο δύσκολα σε συνθήκες που ο φωτισμός είναι πίσω μας.

Προχωρώντας στον τομέα του βίντεο, έχουμε 1080p και από τις δύο κάμερες, με αρκετά καλή ποιότητα. Γενικότερα θα καλύψει τις βασικές μας ανάγκες σε βίντεο, αρκεί να έχουμε σταθερά χέρια, καθώς δεν έχουμε σταθεροποίηση.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.