Τον Οκτώβρη του 2012 κυκλοφόρησε μια φήμη, ότι η γνωστή σε όλους μας Huawei συμμετέχει σε παιχνίδια κατασκοπίας για την Κινεζική κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να μην είχε αντίκτυπο όσον αφορά τις πωλήσεις της σε κινητές συσκευές, αλλά σίγουρα την επηρέασε στον κλάδο των υποδομών τηλεπικοινωνίας σε Ευρώπη και Αμερική.

huawei-logo

Η εταιρεία παρόλες τις ανησυχίες, κατάφερε να κλείσει 3 συμβόλαια στη Μεγάλη Βρετανία ώστε να συμμετέχει στην ανάπτυξη LTE δικτύων στη χώρα. Η Batelco μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με έδρα το Μπαχρέιν, υπέγραψε συμφωνία με την Huawei για την θυγατρική της SURE Telecom για τις περιοχές του Γκέρνσεϊ, Τζέρσεϊ και τη Νήσο Μαν. Ο κινεζικός γίγαντας θα προμηθεύσει του σταθμούς LTE των περιοχών και θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση του LTE δικτύου.

Παρά την υπογραφή των συμβολαίων η Βρετανική κυβέρνηση ελέγχει συγκεκριμένα μέρη του εξοπλισμού και απέσυρε κάποια, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για βιντεοκλήσεις με το φόβο της παρακολούθησης.

batelco-logo-bahrain

Ο πρόεδρος της Batelco υποστηρίζει ότι η Huawei θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του δικτύου 4G στις περιοχές και δεν φαίνεται να φοβάται ή να επηρεάζεται απ’ όλες αυτές τις φήμες.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.