Το HUAWEI Watch Ultimate ήρθε στην χώρα μας και ήρθε για να αποδείξει πως η HUAWEI μπορεί να φτιάξει το πιο premium smartwatch της αγοράς. Μέχρι στιγμής αυτό τον τίτλο το είχε το Apple Watch Ultra με αντοχή σε μεγάλα βάθη και με κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι. Όμως η Huawei έρχεται με κατασκευή από κράμα υγρού μετάλλου με βάση το ζιρκόνιο, ένα υλικό που συναντάμε σε ρολόγια αρκετών χιλιάδων ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει σε βάθη μέχρι και 100 μέτρα.

Με αυτό τον τρόπο η HUAWEI δείχνει πως μπορεί να φτιάξει κάτι πάρα πολύ premium, με εντυπωσιακό σχεδιασμό και εκπληκτική ποιότητα κατασκευής. Η συσκευή απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν κάτι πραγματικά όμορφο και premium, αλλά και σε αυτούς που είναι λάτρεις τον καταδύσεων, αφού η έρχεται εξοπλισμένο πολύ καλά για αυτό τον τύπο δραστηριότητας.

Ας το δούμε πιο αναλυτικά

Σχεδιασμός

Το HUAWEI Watch Ultimate είναι το μοναδικό smartwatch που έχουμε δει να κάνει χρήση τόσο premium υλικών. Συγκεκριμένα το κράμα υγρού μετάλλου από ζιρκόνιο το συναντάμε σε   παραδοσιακούς κατασκευαστές ρολογιών, που κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ, όπως η OMEGA.  Η HUAWEI επέλεξε αυτό το υλικό για την κάσα του ρολογιού, γιατί πέρα από την ανθεκτικότητα που προσφέρει, είναι ταυτόχρονα και πιο ελαφρύ. Συγκεκριμένα είναι 4.5 φορές ποιο ανθεκτικό από το ατσάλι και το τιτάνιο, ενώ και η διάβρωση από το περιβάλλον δε το επηρεάζει.

HUAWEI Watch Ultimate

Η πολυτέλεια όμως του Watch Ultimate συνεχίζει και στην στεφάνη του ρολογιού, που είναι από νανο-κεραμικό υλικό, ώστε να έχει και αυτό υψηλή αντοχή, ενώ το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και ξεχωριστό. Το ίδιο υλικό θα βρούμε και στην πλάτη του ρολογιού, για να είναι και φιλικό στην επιδερμίδα μας, ενώ παραμένει πολύ όμορφο.

Στην πρόσοψη, την οθόνη προστατεύει ενισχυμένο ζαφείρι, που είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει κανείς για αυτή τη χρήση. Το ζαφείρι δεν σπάει και δεν χαράσσεται. Κυριολεκτικά το μόνο που μπορεί να το χαράξει είναι μια βουτιά σε πισίνα με διαμάντια, κάτι που πιθανότατα δεν θα μας συμβεί ποτέ. Το ζαφείρι δένει άριστα μα το κεραμικό και το ζιρκόνιο της κάσας και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίθανο.

Όλα αυτά εκτός από την πολυτέλεια που πρέπει να έχει ένα ρολόι αυτής της τιμή, προσφέρουν και την ανθεκτικότητα που χρειάζεται κάποιος για όλες τις δραστηριότητες που καταγράφει το ρολόι. Συγκεκριμένα έχει αντοχή σε βάθος μέχρι και 100 μέτρα, ενώ το θαλασσινό νερό δεν το επηρεάζει. Φυσικά φέρει και πιστοποίηση για καταδύσεις, που είναι πολύ διαφορετική από το τυπικό IP68 που έχει ο ανταγωνισμός, που περιορίζεται απλά σε βύθιση μέχρι 1.5 έως 6 μέτρα, καθώς είναι η πιστοποίηση που έχουν τα καταδυτικά ρολόγια. Για να το επιτύχει αυτό η εταιρία, έχει 16 μέρη ανθεκτικά στο νερό, ώστε να αντέχει τις τεράστιες πιέσεις του μεγάλου βάθους.

HUAWEI Watch Ultimate

Το HUAWEI Ultimate είναι με διαφορά το πιο premium smartwatch που έχουμε δει, ενώ αισθητικά είναι με διαφορά το πιο όμορφο.

Οθόνη

To HUAWEI Watch Ultimate έρχεται με αναβαθμισμένη οθόνη στην 1.5 ίντσα, που αρχικά δεν φαίνεται τόσο μεγάλη η διαφορά, όμως είναι αισθητήρα και κάνει το ρολόι πιο ογκώδες, όπως του αρμόζει για την κατηγορία του.

HUAWEI Watch Ultimate

Η οθόνη είναι τεχνολογίας LTPO AMOLED, που είναι και η πρώτη που βλέπουμε σε smartwatch. Με αυτήν, το ρολόι ρίχνει τον ρυθμό ανανέωσης χαμηλότερα όταν απλά βλέπουμε την ώρα ή όταν δεν κάνουμε κάτι με αυτό, αυξάνοντας την αυτονομία. Η ανάλυση είναι στα 466×466, που σημαίνει πως έχουμε 319ppi πυκνότητας σε pixels για πολύ υψηλή ευκρίνεια. Η φωτεινότητα είναι και αυτή αναβαθμισμένη, με το ρολόι να παρέχει τρομερά άνετη θέαση ακόμα και κάτω από τον ήλιο της χώρας μας, κάνοντας τα watch faces να μοιάζουν πολύ ρεαλιστικά, σα να κοιτάμε κανονικό ρολόι.

Η απόκριση της οθόνης είναι εξαιρετική, και κάνουν την χρήση του ρολογιού πολύ άνετη. Τα χρώματα είναι πολύ ρεαλιστικά και κάνουν το ρολόι να μοιάζει σαν αληθινό, μηχανικό ρολόι, ανάλογα με το watch face φυσικά.

Δυνατότητες

Το HUAWEI Watch Ultimate φέρνει όλες τις λειτουργίες που είχαμε στα προηγούμενα ρολόγια της εταιρίας, αλλά και κάποιες έξτρα. Πλέον είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το πόσα μπορεί να καταγράφει το Watch Ultimate την υγεία μας και την άσκησή μας. Μετά τα παρουσιάζει τον χρήστη αναλυτικά και με επεξήγηση για είναι εύκολα κατανοητά.

To ρολόι μπορεί να καταγράψει πάνω από 100 τύπους εκγύμνασης, ενώ πλέον έχει και την λειτουργία κατάδυσης, με την χρήση και του τρίτου πλήκτρου που τοποθέτησε στα αριστερά του ρολογιού. Με αυτή τη λειτουργία ο δύτης θα έχει πληροφορίες για τις μπουκάλες τους, την κατάσταση της υγείας του και τον χρόνο που απαιτείται για αποσυμπίεση σε κάθε βάθος. Στις προεπιλογές έχει διαφορετικές μπουκάλες οξυγόνου, με την αντίστοιχη αναλογία οξυγόνου αζώτου για να διαλέξουμε και επιτρέπει την εναλλαγή κατά την διάρκεια της κατάδυσης αν έχουμε παραπάνω από μία μπουκάλα.

HUAWEI Watch Ultimate dive

Μαζί έρχεται και το expedition mode, που είναι άλλη μια λειτουργία για τις πεζοπορίες μας στην φύση. Με αυτή τη λειτουργία έχουμε μια συνολική εικόνα για τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως πυξίδα, υψόμετρο, καιρό και φυσικά τοποθεσία, καρδιακούς παλμούς, οξυγόνο στο αίμα κτλ.

To Watch Ultimate έρχεται με βελτιωμένο γεωτροπισμό, αφού Dual Band δορυφορικό δέκτη, που υποστηρίζεται από όλα τα υπάρχοντα δορυφορικά δίκτυα. Έτσι θα έχουμε υψηλή ακρίβεια στην τοποθεσία μας, ενώ την καλή λήψη βοηθάει και το υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το ρολόι.

Οι μετρήσεις καρδιακών παλμών, οξυγόνου στο είμαι, επίπεδων στρες και η καταγραφή ύπνου, με τους νέους αισθητήρες δίνουν ακόμα πιο ακριβείς μετρήσεις, για να έχουμε πλήρη εικόνα της υγείας μας, ενώ πλέον το ρολόι μπορεί να καταλάβει τις αρρυθμίες και να μας ειδοποιήσει. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να κάνουμε καρδιογράφημα με τον αισθητήρα ECG που βρίσκεται στο κάτω δεξί πλήκτρο του ρολογιού. Επίσης μας επιτρέπει αν ελέγξουμε την ελαστικότητα των αρτηριών μας.

HUAWEI Watch Ultimate spo2

Με αυτό τον τρόπο το Watch Ultimate  γίνεται η απόλυτη συσκευή για παρακολούθηση της εκγύμνασής μας αλλά και της υγείας μας.

Στα υπόλοιπα, έχουμε δυνατότητα κλήσεων από το ρολόι μας, μέσω Bluetooth, ειδοποιήσεις από το κινητό μας και αναπαραγωγή μουσικής που έχουμε στο ρολόι, που διαθέτει 4GB αποθηκευτικού χώρου. Φυσικά μπορούμε να συνδέσουμε και ακουστικά Bluetooth στο ρολόι για την ακρόαση μουσικής από το ρολόι, χωρίς την ανάγκη smartphone.

Αυτονομία

Στο θέμα αυτονομίας η HUAWEI πάντα είχε ορισμένες από τις καλύτερες επιδόσεις της αγοράς, και το Watch Ultimate δεν αποτελεί εξαίρεση. Το ρολόι έρχεται με τεράστια μπαταρία για το μέγεθός της, που φτάνει τις 510mAh. Από απόδοση έχουμε μέχρι και 14 ημέρες με χαλαρή χρήση, ενώ με αρκετά βαριά χρήση σε κλήσεις, ειδοποιήσεις και άσκηση, μπορεί να πέσει μέχρι και στις 8 ημέρες.

HUAWEI Watch Ultimate iron man

Όμως η εταιρία, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, έχει κάνει το ρολόι πλήρως συμβατό με όλους τους Qi φορτιστές, ώστε να μπορούμε να το φορτίσουμε πολύ εύκολα ακόμα και όταν δεν έχουμε μαζί τον φορτιστή του. Είναι συμβατό με όλα τα κινητά που υποστηρίζουν αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, οπότε θα είστε καλυμμένοι στο θέμα της φόρτισης. Φυσικά έρχεται και με USB ασύρματο φορτιστή στην συσκευασία.

Η αυτονομία του είναι άκρως εντυπωσιακή, ιδιαίτερα όταν ο ανταγωνισμός από Samsung και Apple είναι πολύ πίσω, τόσο σε θέματα αυτονομίας, όσο και σε θέματα φόρτισης.

Μια πλήρης φόρτιση παίρνει 1 ώρα με τον φορτιστή που δίνει η εταιρία.

Συμπεράσματα

Το Huawei Watch Ultimate είναι το απόλυτο smartwatch για όσους θέλουν ότι πιο premium κυκλοφορεί. Είναι ξεχωριστό από μόνο του και αυτό το αντιλαμβανόμαστε από την στιγμή που θα το βάλουμε στον καρπό μας. Η εταιρία δεν έχει κάνει καμία παραχώρηση στην ποιότητα κατασκευής και στο στήσιμό του.

Με αυτό τον τρόπο μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τι μπορεί να κάνει, ακόμα και για αυτούς που θέλουν ότι πιο πολυτελές, χωρίς να κάνουν καμία παραχώρηση στην ποιότητα.

Το HUAWEI Watch Ultimate δεν είναι απλά ένα ακόμα smartwatch, αλλά είναι ένα κόσμημα!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.