Το HUAWEI Watch GT 3 SE ήρθε στην χώρα μας και το βρίσκουμε με τιμή στα €199 που είναι αρκετά χαμηλή για τιμή εκκίνησης ρολογιού της εταιρίας. Φυσικά ήρθε από το Techmaniacs.gr για να το δοκιμάσουμε και να σας μεταφέρουμε όλα όσα ανακαλύψαμε.

Ξεκινάμε από τον σχεδιασμό, που στο HUAWEI Watch GT 3 SE είναι από ενισχυμένο πλαστικό και αυτή είναι η βασική παραχώρηση που κάνει η εταιρία για να το κυκλοφορήσει σε χαμηλότερη τιμή. Όμως το ρολόι παραμένει πολύ όμορφο και αρκετά καλό κατασκευαστικά, αφού διαθέτει πιστοποίηση ISO 22810:2010 που σημαίνει πως έχει αδιαβροχοποίηση 5ATM, ώστε να κάνει και για κολύμβηση.

Το μόνο αρνητικό που βρήκαμε, είναι πως τουλάχιστον στο δικό μας δείγμα, η κορόνα ενώ γυρίζει, δεν κάνει κάτι όπως κύλιση στα μενού, κάτι που θα θέλαμε. Κατά τα άλλα για την τιμή του είναι αρκετά τίμιο και όμορφα σαν ρολόι, ενώ το λουράκι του αλλάζει εύκολα, με όποιο λουράκι 24mm θέλουμε.

Η οθόνη του είναι AMOLED στις 1.43 ίντσες, με ανάλυση 466×466, όπως ακριβώς και στα πιο premium ρολόγια της HUAWEI. Μάλιστα η οθόνη έχει ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις, οπότε θα σας καλύψει απόλυτα σε ότι και αν κάνετε. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, με την οθόνη να είναι ευανάγνωστη και αρκετά φωτεινή. Η ανάλυση είναι αρκετή για υψηλή ευκρίνεια και ο ρυθμός ανανέωσης στα 60Hz είναι αρκετός για ομαλή κίνηση και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που δεν θεωρείται δεδομένο σε smartwatch.

Πάμε στα βασικά τώρα, το ρολόι έρχεται με όλους τους αισθητήρες νέας γενιάς που έχουμε και στα premium ρολόγια της εταιρίας, πλην του ECG, καθώς κάτι τέτοιο θα ανέβαζε το κόστος σημαντικά. Έτσι, θα βρούμε αισθητήρα καρδιακών παλμών με αρκετά μεγάλη ακρίβεια. Επίσης έχουμε αισθητήρα για μέτρηση οξυγόνου στο αίμα μας.

Οι μετρήσεις που πήραμε από το ρολόι ήταν ίδιες με αυτές που πήραμε από το HUAWEI Watch GT3 Pro και το Watch D, τα οποία αν θυμάστε τα είχαμε συγκρίνει με τον ιατρικό πύργο τις μέρες που πέρασα σε νοσοκομείο και ήταν απόλυτα σωστές σε μέτρηση παλμών και οξυγόνου στο αίμα.

Η παρακολούθηση του ύπνου επίσης ήταν σωστή από οσο μπορούμε να κρίνουμε, αφού αναγνώριζε κάθε φορά που ξυπνούσαμε το βράδυ με ακρίβεια, ενώ οι συμβουλές για καλύτερο ύπνο που δίνει η εφαρμογή HUAWEI Health είναι αρκετά χρήσιμες.

Το πότε θα κάνει τις μετρήσεις το ρολόι στην καταάσταση της υγείας μας είναι κάτι που μπορεί να το παραμετροποιήσει ο χρήστης. Έτσι έχουμε την συνεχή μέτρηση και την έξυπνη μέτρηση, που λαμβάνει δεδομένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όταν είμαστε ακίνητοι, για οικονομία στην μπαταρία.

Οι καλοί αισθητήρες προσφέρουν και καλή παρακολούθηση της σωματική μας δραστηριότητας κατά την άσκηση. Το GT3 SE προσφέρει πάνω από 100 τύπους ασκήσεων που μπορεί να παρακολουθήσει και ότι και αν κάνετε θα το βρείτε στην λίστα, ακόμα και αν είναι ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο ή απλά belly dancing και χούλα χουπ. Το ενσωματωμένο GPS θα καταγράφει τις διαδρομές σας για να μπορείτε να έχετε εικόνα για τα σημεία που γυμναστήκατε και που “δώσατε παραπάνω πόνο”.

Στο κομμάτι της αυτονομίας, το HUAWEI GT3 SE έρχεται με αυτονομία 14 ημερών, ενώ με πολύ  εντατική χρήση μπορεί να πέσει στις 7 ημέρες, όμως αυτό συμβαίνει σε πιο ακραία σενάρια. Το σίγουρο είναι πως το ρολόι βγάζει με άνεση την εβδομάδα, πριν χρειαστεί φόρτιση κάτι που σπάνια βλέπουμε σε smartwatch αυτών των χαρακτηριστικών.

Όταν χρειαστούμε φόρτιση η συσκευή έρχεται με ασύρματο φορτιστή, ενώ μπορούμε να φορτίσουμε χωρίς πρόβλημα και σε οποιονδήποτε υποστηριζόμενο ασύρματο φορτιστή ή ακόμα και με αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, αν το κινητό μας την υποστηρίζει. Αυτό είναι μια επιλογή της εταιρίας, που δυστυχώς ο ανταγωνισμό δεν υιοθετεί και είναι μια κίνηση προς της συσκευή κατεύθυνση.

Συμπεράσματα

Το Watch GT3 SE έρχεται για όσους θέλουν ένα smartwatch που κάνει τα πάντα, αλλά σε χαμηλότερη τιμή. Αν εξαιρέσουμε τα υλικά κατασκευής, τότε δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με τα πιο premium ρολόγια της εταιρίας. Ακόμα και με τις παραχωρήσεις στα υλικά, έχουμε μια πολύ ανθεκτική κατασκευή, ώστε ο χρήστης να μην αντιμετωπίσει προβλήματα.

Έτσι λοιπόν, αν θέλουμε σωστή παρακολούθηση του σώματός μας, αλλά και όλες τις λειτουργίες ενός smatwatch, χωρίς να ξοδέψουμε το πολλά χρήματα, τότε o Watch GT3 SE είναι μια συσκευή που πρέπει να υπολογίσουμε. Σε αυτά τα χρήματα δύσκολα βρίσκει κανείς την ακρίβεια στους αισθητήρες και αυτή την οθόνη, αλλά και την ανθεκτικότητα σε νερό που προσφέρει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.