Τα smartwatches επιτρέπουν να παρακολουθούμε πολλά στοιχεία το οργανισμού μας, όπως το οξυγόνο στο αίμα και ο καρδιακός ρυθμός. Το επόμενο βήμα είναι τα έξυπνα ρολόγια να μπορούν να παρακολουθούν την αρτηριακή πίεση σε ιατρικό επίπεδο. Έχουμε δει διάφορες φήμες και αναφορές ότι η Huawei θα κυκλοφορήσει το πρώτο smartwatch στο κόσμο με πιστοποίηση ιατρικής συσκευής.

Σύμφωνα με leaker του κινέζικου κοινωνικού δικτύο Weibo η κινέζικη εταιρεία θα ανακοινώσει μέσα στον Νοέμβριο ένα νέο smartwatch (Huawei Watch D) που θα μπορεί να μετράει την αρτηριακή πίεση. Το ρολόι έχει εμφανιστεί σε λίστα της Food and Drug Administration of Guangdong Province που περιέχει συσκευές που υποστηρίζουν την παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και έχουν ECG ιατρικού επιπέδου.

Επίσης, τον Μάιο του 2021 ο πρόεδρος του τμήματος smartphone της Huawei, He Gang, είχε πει ότι το πρώτο smartwatch της εταιρείας που μετράει την αρτηριακή πίεση πέρασε τις δοκιμές για να λάβει πιστοποίηση ως ιατρική συσκευή και το ρολόι αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Το τελευταίο στοιχείο που έχουμε είναι το όνομα του ρολογιού, το οποίο κατοχύρωσε η εταιρεία τον Σεπτέμβριο. Το ρολόι φαίνεται να ονομάζεται Huawei Watch D, θα ανακοινωθεί αυτόν τον μήνα, και θα είναι το πρώτο smartwatch στο κόσμο που μετράει την αρτηριακή πίεση σε ιατρικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.