Το HUAWEI Watch D έρχεται επιτέλους στην χώρα μας και θα το βρούμε σύντομα στα καταστήματα με τιμή 400-500 ευρώ. Εμείς το έχουμε εδώ και αρκετό καιρό στα χέρια μας και είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε δίπλα σε νοσοκομειακά μηχανήματα.

To HUAWEI Watch D είναι ένα smartwatch για όσους θέλουν να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της υγείας τους, αφού είναι και το απόλυτο ρολόι που μετράει την αρτηριακή μας πίεση, ενσωματώνοντας πιεσόμετρο και ηλεκτροκαρδιογράφο.

Το ρολόι μου ήρθε 2 μέρες πριν χρειαστεί να μπω στο νοσοκομείο και έτσι κατάφερα να κάνω σύγκριση των δεδομένων του με αυτά του ιατρικού πύργου που μετράει παλμούς, οξυγόνο στο αίμα και πίεση, οπότε έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πως μετράει το ρολόι και πόσο καλή ακρίβεια έχει.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά όμως τι προσφέρει.

Ξεκινάμε από την οθόνη, που είναι 1,64 ίντσες και έχει ανάλυση 456×280. Αυτό σημαίνει πως έχουμε ποιοτικό panel, με 326ppi πυκνότητα σε εικονοστοιχεία, ενώ έχουμε βαθιά μαύρα και εξαιρετικές γωνίες θέασης. Η φωτεινότητά της είναι σε πολύ καλά επίπεδα και δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα   σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και με τον ήλιο πάνω μας.

Κατασκευαστικά το Watch D έρχεται από αλουμίνιο για την κάσα και το πάχος του είναι κάπως μεγάλο, καθώς πρέπει να χωρέσει αντλία αέρα στο σώμα του για να μπορέσει να μετρήσει την πίεσή μας σαν παραδοσιακό πιεσόμετρο. Η κατασκευή του είναι πολύ ποιοτική στο σασί του και φαίνεται αρκετά ανθεκτική. Εκεί όμως που διαφέρει είναι στο λουράκι, που είναι από καουτσούκ, όμως στο πίσω μέρος του ενσωματώνει αερόσακο, που φουσκώνει για να μας πάρει την πίεση, όπως σε ένα κανονικό πιεσόμετρο. Μαζί με το ρολόι έρχονται και ανταλλακτικά σε διαφορετικό μέγεθος, σε περίπτωση που υπάρχει φθορά μελλοντικά.

Φυσικά έχουμε πιστοποίηση IP68 που το κάνει ανθεκτικό σε νερό και σκόνη, όμως δεν είναι για κολύμβηση.

Το βασικό όμως είναι το έχει στο εσωτερικό και τι μπορεί να καταγράψει από την υγεία μας. Ξεκινάμε από τα βασικά και τα πιο συνηθισμένα. Έχουμε παρακολούθηση καρδιακών παλμών, που έχει πολύ μεγάλη ακρίβεια. Τι μέρες που ήμουν στο νοσοκομείο, πάντα είχαμε ταύτιση της ένδειξης του ρολογιού με αυτό που έπαιρνα από τα ιατρικά όργανα, κάτι που είναι άκρως εντυπωσιακό. Οι καρδιακή μας παλμοί είναι η βάση για την παρακολούθηση της δραστηριότητάς μας και της άσκησής μας και είναι εκπληκτική η ακρίβεια καταγραφής τους από το HUAWEI Watch D.

Το επόμενο που δοκίμασα ήταν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και εδώ για άλλη μια φορά είχε 100% επιτυχία. Έκανα περίπου 4 με 5 φορές την ημέρα μέτρηση με τον ιατρικό εξοπλισμό και κάθε φορά είχαμε ταύτιση με τα αποτελέσματα που έδινε το Watch D στο 100% κάτι που ήταν πολύ εντυπωσιακό.

Το ρολόι παρακολουθεί και τα επίπεδα στρες και πάντα όταν στρεσάρομαι, μπορώ να δω στο διάγραμμα που παρουσιάζει την άνοδο των επιπέδων του στρες. οπότε το κρίνω ως ακριβές. Μάλιστα έχει και ασκήσεις αναπνοών ώστε να ρίξουμε τα επίπεδα στρες, που πραγματικά δουλεύουν αν συγκεντρωθούμε στην άσκηση.

Προχωρώντας στα πιο ιατρικά δεδομένα, έχουμε το πιεσόμετρο και το ηλεκτροκαρδιογράφο. Ξεκινώντας από τον τελευταίο, όταν έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο το πρώτο πράγμα που μου έκαναν ήταν καρδιογράφημα. Την ίδια στιγμή πάτησα να κάνω καρδιογράφημα από το ρολόι και αποθήκευσα τα δεδομένα. Λίγο αργότερα που πήρα το καρδιογράφημα στα χέρια μου, τα δεδομένα ήταν εντυπωσιακά κοντά, με την καταγραφή να είναι όμοια ανάμεσα στον ιατρικό εξοπλισμό και το ρολόι, σε σημείο που εντυπωσιάστηκε και η γιατρός μου. Είχα την ευκαιρία να κάνω μόνο ένα τεστ και να συγκρίνω, οπότε δεν είχα διαφορετικά αποτελέσματα για να δω την σταθερότητα των αποτελεσμάτων, όμως είναι μια καλή ένδειξη για το τι μπορεί να κάνει το HUAWEI Watch D.

Περνάμε τώρα στο βασικό χαρακτηριστικό του HUAWEI Watch D που δεν είναι άλλο από το πιεσόμετρο. Στην εσωτερική μεριά, το λουράκι έχει ενσωματωμένο αερόσακο, που φουσκώνει από την αντλία αέρα που έχει το ρολόι. Έτσι συμπεριφέρεται όπως ακριβώς ένα κανονικό πιεσόμετρο. Μάλιστα βρήκαμε την αντλία πολύ δυνατή, αφού έφτανε μέχρι τα 25μμHg και η πίεση στο χέρι ήταν πολύ αισθητή. Σε μερικά δευτερόλεπτα είχαμε μέτρηση πίεσης που ήταν πολύ κοντά σε αυτό που παίρναμε από τον ιατρικό εξοπλισμό του νοσοκομείου ή του οικιακού πιεσόμετρου που έχουμε. Άλλωστε έχει πάρει έγκριση από την Ε.Ε. για την λειτουργία του σαν ιατρικό εργαλείο και έχει καταχωρηθεί κανονικά στον ΕΟΦ για την χώρα μας, οπότε τα αποτελέσματα που δίνει έχουν πιστοποιηθεί. Η λειτουργία αυτή το κάνει το απόλυτο τεχνολογικό gadget για όσους έχουν προβλήματα με την πίεσή τους ή για όσους απλά θέλουν να παρακολουθούν την υγεία τους όπου και αν είναι.

Φυσικά το Watch D παραμένει και ένα smartwatch που μπορεί να παρακολουθήσει την εκγύμνασή μας και μάλιστα πολύ αποτελεσματικά, αφού διαθέτει τόσο καλούς αισθητήρες. Θα βρούμε λοιπόν πάνω από 70 τύπους άσκησης που μπορεί να καταγράψει, που είναι υπεραρκετοί για την πλειοψηφία των χρηστών.

Στο κομμάτι της αυτονομίας, θα το βρούμε με μπαταρία 451mAh, που είναι αρκετή για να βγάλει 7 ημέρες χρήση με άνεση, περιλαμβάνοντας στην χρήση και 5 με 6 μετρήσεις πίεσης την ημέρα. Αν στην χρήση περιλαμβάνεται και καθημερινή άσκηση με την χρήση του GPS, τότε ίσως δούμε την αυτονομία στις 5 ημέρες, ενώ αν δεν το χρησιμοποιούμε για άσκηση, θα δούμε μέχρι και 10 ημέρες αυτονομίας.

Αυτό που μας έλειψε από το ρολόι ήταν οι κλήσεις, αφού δεν διαθέτει ηχείο και μικρόφωνο, αλλά ούτε και αποθηκευτικό χώρο για να περάσουμε τραγούδια, ώστε να το έχουμε μαζί μας όταν βγαίνουμε για άσκηση. Αυτό όμως θα είχε σαν αποτέλεσμα αύξηση του πάχους του, που δυστυχώς δεν υπάρχουν περιθώρια. Έτσι. η εταιρία δεν κατάφερε να τα ενσωματώσει.

Όπως και να έχει, το HUAWEI Watch D είναι ένα εκπληκτικό smartwatch για αυτά που μπορεί να κάνει και στοχεύει σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Η οθόνη του είναι εξαιρετική, η κατασκευή του στιβαρή και όμορφη και η παρακολούθηση της υγείας μας είναι άριστη. Αυτό σημαίνει πως το Watch D είναι το απόλυτο smartwatch για όσους θέλουν να παρακολουθούν την υγεία τους και κυρίως την πίεσή τους. Αν αυτό είναι το ζητούμενο για εσάς, τότε αποτελεί μονόδρομο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.