Η HUAWEI ξέρει πολύ καλά να δημιουργεί smartwatches με απίστευτη πολυτέλεια και ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Τώρα επιστρέψει με την σειρά Watch και το HUAWEI Watch 4 Pro, ένα ρολόι που δεν κάνει υποχωρήσεις σε αυτά που μπορεί να προσφέρει.

Το Watch 4 Pro έρχεται να αντικαταστήσει το Watch 3 Pro που είδαμε πέρσι, φέρνοντας νέες λειτουργίες και φυσικά την δυνατότητα Wi-Fi και eSIM, που θα παίζει και με τα ελληνικά δίκτυα. Μαζί έρχονται και νέες λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας μας.

Το HUAWEI Watch 4 Pro έρχεται στην χώρα μας με τιμή στα €549 για την έκδοση με δερμάτινο λουράκι και στα €649 για την έκδοση με μπρασελέ τιτανίου.

Ας δούμε πιο αναλυτικά το νέο ρολόι της HUAWEI.

Σχεδιασμός

Αυτό που κάνει τα ρολόγια της HUAWEI να διαφέρουν, είναι ο σχεδιασμός τους. Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος του ανταγωνισμού, είναι πιο κοντά στα παραδοσιακά ρολόγια, όχι μόνο σχεδιαστικά αλλά και σαν ποιότητα υλικών. Με κατασκευή από ενισχυμένο κράμα τιτανίου, κεραμικό και ζαφείρι, το Watch 4 Pro δύσκολα θα έχει ανταγωνισμό στα υλικά κατασκευής. Μάλιστα το κράμα τιτανίου είναι δύο φορές πιο ανθεκτικό από πέρσι, ώστε να μην ανησυχείτε καθόλου αν θα το γρατζουνίσετε.

HUAWEI Watch 4 Pro ReviewΗ οθόνη καλύπτεται από ζαφείρι, που όμως έχει μια ελαφριά καμπύλη, σαν να είναι μέρος μιας πολύ μεγάλης σφαίρας. Με αυτό τον τρόπο η εταιρία το κάνει πιο ανθεκτικό σε χτυπήματα, αλλά και πιο ευγενικό με τα δάχτυλά μας.

 

Στην πλάτη του θα βρούμε κεραμική επιφάνεια, που και αυτή είναι γνωστή για την ανθεκτικότητά της. Παράλληλα είναι ένα υλικό που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση, ενώ έχει τρομερή αίσθηση στο δέρμα, πολύ καλύτερη από την αίσθηση μιας πλαστική επιφάνειας. Παράλληλα το κεραμικό καθαρίζεται πιο εύκολα και δεν απορροφάει οσμές όπως το πλαστικό, για όσους το φοράνε όλο το 24ωρο και ιδρώνουν.

HUAWEI Watch 4 Pro Review

Φυσικά έχουμε δύο εκδόσεις και αυτή τη φορά, μία με δερμάτινο λουράκι και τιμή στα €549 και μία με μπρασελέ τιτανίου στα €649. Τα λουράκια είναι στα 22mm και αλλάζουν πάρα πολύ εύκολα, καθώς διαθέτουν διακόπτες για να τραβάμε τους πύρους που το κρατάνε.

HUAWEI Watch 4 Pro Review

Εννοείται πως το ρολόι είναι αδιάβροχο μέχρι και 5ΑΤΜ και έχει πιστοποίηση για βύθιση μέχρι και τα 30 μέτρα.

Οθόνη

Το HUAWEI Watch 4 Pro έρχεται φυσικά με LTPO OLED οθόνη, στην 1.5 ίντσα και ανάλυση 466×466. Η οθόνη έχει 310ppi πυκνότητα σε εικονοστοιχεία ώστε να παρέχει υψηλή ευκρίνεια στην εικόνα. Η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική και αν έχετε ένα καλό watch face, υπάρχουν φορές που θα το περνάτε για πραγματικό ρολόι και όχι ψηφιακό. Το ότι πρόκειται για LTPO Panel, σημαίνει πως μπορεί να ρίξει τον ρυθμό ανανέωσης, όταν η εικόνα είναι στατική, ώστε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο η HUAWEI καταφέρνει να αυξήσει την αυτονομία της συσκευής.

HUAWEI Watch 4 Pro Review

Η οθόνη είναι στα 60Hz, που δεν είναι δεδομένο για smartwatch, με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι αρκετά ομαλή κατά την περιήγηση στα μενού του ρολογιού. Βέβαια και η ιπποδύναμη της συσκευής συμβάλει δραματικά σε αυτό.

Στο σύνολο έχουμε μια άριστη οθόνη για smartwatch, με τρομερή ποιότητα στην εικόνα και με φωτεινότητα που είναι αρκετή για πολύ άνετη χρήση ακόμα και κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο της χώρας μας.

Λειτουργίες

Σε αυτή την κατηγορία ξεκινάμε από τα βασικά. Το HUAWEI Watch 4 Pro έρχεται με Harmony OS 3 και είναι σχεδόν το πλήρες λειτουργικό. Για αυτό τον λόγο έχει εγκατεστημένο το App Gallery, ώστε να μπορούμε να περάσουμε εφαρμογές απευθείας από το ρολόι μέσω Wi-Fi.

Στα υπόλοιπα όμως, έχουμε αισθητήρες και λειτουργίες για πλήρη παρακολούθηση της υγείας μας. Τα επίπεδα ακρίβειας είναι βελτιωμένα σε σχέση με το Watch 3 Pro σε όλους τους τομείς. Έτσι η συσκευή μπορεί να μετρήσει και να καταγράψει τους καρδιακούς μας παλμούς, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα μας, τα επίπεδα στρες, πλήρη καταγραφή του ύπνου μας. Σε όλα αυτά παρέχει συμβουλές για την βελτίωση της υγείας μας, ενώ πλέον αντιλαμβάνεται αρρυθμίες στην καρδιά και μας ειδοποίησή, όπως επίσης και την αύξηση των παλμών μας όταν δεν αθλούμαστε.

HUAWEI Watch 4 Pro Review

Όμως το ρολόι έχει ενσωματώσει και την δυνατότητα λήψης ηλεκτροκαρδιογραφήματος, αλλά και μέτρηση της ελαστικότητας των αρτηριών μας. Αυτό που κάνει την διαφορά όμως είναι η μέτρηση του αναπνευστικού μας, κάτι που μέχρι στιγμής δεν κάνει κανένα άλλο smartwatch. Πρακτικά το ρολόι μας κάνει σπιρομέτρηση και μας δίνει πληροφορίες για την κατάσταση των πνευμόνων μας. Η λειτουργία έχει πιστοποιηθεί από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για σωστή λειτουργία. Η συσκευή μας ζητάει να πάρουμε 2-3 βαθιές ανάσες και στην εκπνοή να βήξουμε όσο πιο κοντά γίνεται στο μικρόφωνο. Με αυτό τον τρόπο μετράει την ποιότητα των πνευμόνων μας, μέσω του αλγορίθμου που έχει αναπτύξει.

Η HUAWEI όμως αποφάσισε να μας δώσε όλες της λειτουργίες συγχρόνως, κάνοντας ένα τεστ ενός λεπτού μετρώντας τα πάντα στο σώμα μας. Με αυτό τον τρόπο μας δίνει μια πλήρη εικόνα για την κατάστασή μας, σε μια λεπτομερή αναφορά για κάθε μέτρηση που έκανε. Ενώ μας ενημερώνει αν κάτι δεν του αρέσει στην κατάσταση υγείας μας.

HUAWEI Watch 4 Pro Review

Προχωρόντας στα υπόλοιπα, το ρολόι έρχεται με Wi-Fi, αλλά και δυνατότητα eSIM. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε κλήσεις από το ρολόι, αλλά και να ακούσουμε ραδιόφωνο μέσω εφαρμογών στο App Gallery. Φυσικά μπορούμε να λάβουμε SMS στο ρολόι, αλλά και να κατεβάσουμε τις αναβαθμίσεις λειτουργικού ή εφαρμογών πολύ πιο γρήγορα από το Bluetooth και το κινητό μας.

Μέχρι στιγμής η Cosmote έχει επιβεβαιωθεί σας πάροχος που το υποστηρίζει, ενώ σύντομα αναμένεται και η πιστοποίηση από τους άλλους δύο παρόχους.

Αυτονομία

Με δεδομένο πως έχουμε ένα πιο πλήρες Harmony OS, ήταν εντυπωσιακό ακόμα και για το Watch 3 Pro η αυτονομία που έβγαζε. Το Watch 4 Pro φροντίζει να κρατήσει τα ίδια επίπεδα αυτονομίας, παρά τις νέες προσθήκες.

Έτσι, μπορεί να αντέξει μέχρι και 5 ημέρες χρήσης, ενώ αν ενεργοποιήσετε το Ultra Power Saving Mode, η αυτονομία εκτοξεύεται μέχρι και στις 21 ημέρες. Βέβαια αυτή η λειτουργία περιορίζει σημαντικά τις λειτουργίες του ρολογιού και κλείνει και την eSIM.

HUAWEI Watch 4 Pro Review

Στα χέρια μας και με βαριά χρήση κατάφερνε να βγάλει άνετα τις 4 ημέρες, κάτι που είναι εντυπωσιακό, ιδιαίτερα αν κάνουμε σύγκριση με τα όσα προσφέρει ο άμεσος ανταγωνισμός του.

Συμπεράσματα

Το HUAWEI Watch 4 Pro έρχεται να συμπληρώσει την ήδη μεγάλη γκάμα της εταιρίας στην κατηγορία των smartwatches. Είναι για όσους θέλουν την έξτρα συνδεσιμότητα και την δυνατότητα χρήσης eSIM, αλλά και την καλύτερη παρακολούθηση της υγείας.

Με το Watch 4 Pro η εταιρία δείχνει πως μπορεί να φτιάξει ένα πραγματικά premium και πλήρες ρολόι, με άριστη ποιότητα κατασκευής, πολύ δυνατό στυλ και λειτουργίες που ο ανταγωνισμός δεν μπορεί ακόμα να προσφέρει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.