Η Huawei επιστρέφει αυτή τη φορά με το Huawei Watch 3 Pro που έχει σαν σκοπό να επαναπροσδιορίσει τα smartwatches και έρχονται με πολύ μεγάλες βελτιώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες συσκευές της εταιρίας. Το νέο ρολόι έρχεται με Harmony OS στο εσωτερικό του και υποστήριξη σε eSIM, ενώ έχει και συνδεσιμότητα σε Wi-Fi.

Το Huawei Watch 3 Pro έρχεται να αλλάξει τα smartwatches της εταιρίας, προσθέτοντας πολλές νέες επιλογές και νέα χαρακτηριστικά.

Θα το βρούμε στα €499 με δώρο ένα ζευγάρι Freebuds Pro.

Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά

Σχεδιασμός

Το Huawei Watch 3 Pro είναι με διαφορά το ομορφότερο και πιο πολυτελές smartwatch της εταιρίας. Έρχεται με τρομερά premium κατασκευή, με το σώμα να είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, ενώ στην πρόσοψη έχουμε γυαλί από ζαφείρι για να μη γρατζουνίζεται! Στην πλάτη θα βρούμε κεραμική επιφάνεια, ώστε να υπάρχει ασύρματη φόρτιση, ενώ βοηθάει και στην απαγωγή θερμότητας.

Στη χώρα μας το βρίσκουμε με δερμάτινο λουράκι 22mm, ώστε να είναι συμβατό με τα περισσότερα λουράκια της αγοράς, για να ταιριάξει στις προτιμήσεις σας αλλά και στο στυλ σας, ενώ η αλλαγή τους είναι πανεύκολη. Το λουράκι έρχεται με πολύ ποιοτικό δέρμα, που δε μας δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα τις τρεις εβδομάδες που το έχω στο χέρι μου.

Η τεράστια οθόνη των 1.43 ιντσών, μαζί με το πλαίσιο των 48mm ίσως είναι μεγάλη για μικρότερους καρπούς, όμως ακόμα και έτσι παραμένει πανέμορφο. Το δαχτυλίδι γύρω από την οθόνη είναι χωρισμένο στα 24, για τις 24 ώρες της ημέρας, όμως η τοποθέτηση του είναι κυρίως για θέματα εμφάνισης, αφού τα smartwatches έχουν διαφορετικά θέματα που περιέχουν τα σημεία της ώρας.

Η κορόνα του ρολογιού είναι και αυτή από τιτάνιο, με την ένδειξη huawei watch πάνω της. Όταν την περιστρέφουμε μπορούμε να κάνουμε κύλιση στα μενού του ρολογιού, ενώ χρησιμοποιείται και σαν κουμπί για να πηγαίνουμε στην κεντρική οθόνη ή να πατάμε σίγαση στις κλήσεις μας. Υπάρχει και δεύτερο πλήκτρο που ανήγε ι την εφαρμογή της εκγύμνασης, όμως ο χρήστης μπορεί να το ρυθμίσει ώστε να ανοίγει την εφαρμογή που επιθυμεί.

Στα δεξιά θα βρούμε τρύπες για το ηχείο της συσκευής, ενώ στα αριστερά θα βρούμε το μικρόφωνο, για τις κλείσεις μας και τις φωνητικές μας σημειώσεις.

Φυσικά η συσκευή είναι ανθεκτική σε νερό μέχρι 5ΑΤΜ και σε σκόνη, ενώ έχει ξεχωριστή λειτουργία για να απομακρύνει σταγόνες νερού από το ηχείο, όταν μπουκώνει, παράγοντας ήχους που βγάζουν το νερό έξω.

Software

Η μεγαλύτερη αλλαγή που φέρνει το Watch 3 Pro είναι η χρήση του Harmony OS 2.0, που φέρνει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Η εταιρία έχει ένα πολύ απλό μενού με εικονίδια, που μπορούμε να ζουμάρουμε και να ξε-ζουμάρουμε με την κορόνα, ώστε να επιλέξουμε την εφαρμογή που θέλουμε. Φυσικά, ο χρήστης μπορεί να το γυρίσει στο κλασσικό μενού των προηγούμενων μοντέλων.

Αν γίνει χρήση με κινητό της Huawei, τότε θα βρούμε στο Watch 3 Pro την Celia, που είναι ο φωνητικός βοηθός της Huawei. Όμως για να δουλέψει, η συσκευή θα πρέπει να έχει ίντερνετ, μέσω του Wi-Fi, του Bluetooth ή μέσω της eSIM.

Εκτός από τις συνηθισμένες εφαρμογές από τα προηγούμε ρολόγια της εταιρίας, το Watch 3 Pro έρχεται με App Gallery, που γεμίζει μέρα με την μέρα, προσφέροντας έξτρα εφαρμογές στον χρήστη. Μάλιστα, το Watch 3 Pro έρχεται με 16GB αποθηκευτικό χώρο για να μπορούμε να το γεμίσουμε στο μέλλον με ότι χρειαζόμαστε.

Ακριβώς επειδή το Watch 3 Pro έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί και αυτόνομα με τη χρήση eSIM, η εταιρία έχει μεταφέρει σε αυτό εφαρμογές όπως το ξυπνητήρι, το Callendar και τις επαφές, που γίνονται sync μέσω του Huawei Account μας.

Το software είναι εντυπωσιακά γρήγορο και πιθανότατα το γρηγορότερο που έχουμε δει σε ρολόι!

Συνδεσιμότητα

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που φέρνει το Watch 3 Pro είναι η συνδεσιμότητα. Μέχρι σήμερα, η συνδεσιμότητα περιοριζόταν σε Bluetooth και GPS, όμως με την έλευση του Harmony OS έχουμε συνδεσιμότητα σε LTE δίκτυα, Wi-Fi και NFC. Έτσι το ρολόι θα μπορεί να είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, χωρίς την ανάγκη smartphone, όπως γινόταν έως τώρα.

Το πέρασμα της eSIM γίνεται μέσω ενός QR Code, από την εφαρμογή Health της Huawei, που κατεβάζεται από το Play Store ή το App Gallery. Η εφαρμογή είναι απαραίτητη για το στήσιμο του ρολογιού και το πέρασμα της eSIM. Μετά από αυτό το ρολόι δεν χρειάζεται τόσο το κινητό μας.

Αυτονομία

Η Huawei είχε βάλει σαν στόχο να ξεπεράσει την αυτονομία 22 ωρών του Apple Watch, αλλά και του Galaxy Watch, προσθέτοντας μπαταρία 790mAh. Η αυτονομία βέβαια εξαρτάται από τη χρήση που κάνουμε. Έτσι αν έχουμε τα πάντα ανοιχτά και σύνδεση σε Wi-Fi, θα δούμε το ρολόι να βγάζει γύρω στις 5 ημέρες, ενώ αν έχουμε και την οθόνη μόνιμα ανοιχτή η αυτονομία πέφτει στις 2-3 ημέρες, που είναι παραπάνω από ότι προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Ο χρήστης έχει και την επιλογή να ενεργοποιήσει την Ultra Battery Saving Mode, που μετατρέπει το ρολόι σε κάτι σαν το Watch GT2 Pro, προσφέροντας αυτονομία μέχρι και 21 ημέρες. Στην ουσία κλείνει το Wi-Fi και τις κλείσεις από το ρολόι. ενώ κρατάει τις κλήσεις μέσω Bluetooth και το GPS. Όταν χρειαστεί τις παραπάνω λειτουργίες, μπορεί να επιστρέψει στην πλήρη λειτουργία, κάτι που το κάνει πολύ ευκίνητο σε θέματα κατανάλωσης.

Το ρολόι έρχεται με 10W ασύρματο φορτιστή, που χρειάζεται 3 ώρες για μια πλήρη φόρτιση, από το 0% μέχρι το 100%, λόγω της μεγάλης μπαταρίας. Παρατηρήσαμε πως το ρολόι φορτίζει γρηγορότερα σε ψυχρά περιβάλλοντα, καθώς η θερμοκρασία της ασύρματης φόρτισης περιορίζει την ταχύτητα φόρτισης. Έτσι όταν είχαμε το κλιματιστικό να φυσάει πάνω στο ρολόι, είδαμε τους χρόνους φόρτισης να μειώνονται στο μισό, ίσως και στο 1/3.

Συμπεράσματα

Το Huawei Watch 3 Pro έρχεται με πολύ ελκυστικά χαρακτηριστικά που το κάνουν τέλειο σύντροφο για τους περισσότερους. Έχει όλα τα δυνατά σημεία του GT2 Pro, όμως η εταιρία έχει προσθέσει και πολλά νεότερα, που το κάνουν να ξεχωρίζει, καθώς πλέον δε θα χρειάζεται το κινητό μας συνεχώς για τη λειτουργία του. Όλα αυτά με αρκετά καλύτερη αυτονομία σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

Το ρολόι είναι πραγματικά πανέμορφο, με εκπληκτική ποιότητα υλικών, ενώ ενσωματώνει και το οικοσύστημα της Huawei, μέσω του App Gallery, οπότε θα γίνεται καλύτερο με τον καιρό.

Το Watch 3 Pro είναι πραγματικά ταχύτατο με όλο και περισσότερες λειτουργίες να προστίθενται καθημερινά. Πιθανότατα σύντομα να δούμε και τη μέτρηση σακχάρου, που αφαιρέθηκε λόγω calibration. Το σίγουρο είναι πως έχουμε ήδη μια πολύ καλή συσκευή παρακολούθησης της υγείας μας, που όμως είναι πολλά παραπάνω. Η εταιρία δεν έχει φορτώσει το ρολόι με άχρηστες εφαρμογές που κανείς δεν χρησιμοποιεί σε ένα ρολόι, λόγω της μικρής οθόνης, όπως browser, καθώς η εμπειρία χρήσης δεν είναι καθόλου καλή στις προτάσεις του ανταγωνισμού. Για αυτά έχουμε το κινητό μας. Έχει επικεντρωθεί σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε εύκολα και με καλή εμπειρία χρήσης, και αυτό είναι το ζητούμενο.

Στο σύνολο έχουμε έναν άξιο ανταγωνιστή του Apple Watch, που για τους κατόχους Android συσκευής, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πως θα μπορούσα να κάνω απομακρυσμένη λήψη φωτογραφιών σε ένα Huawei P40 pro μέσω του watch 3 pro;
    Ευχαριστώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.