Τον Αύγουστο που μας πέρασε, η Huawei είχε σοκάρει τον κόσμο αποκαλύπτοντας το Huawei Mate 60 Pro, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με το πρώτο 5G chipset της εταιρείας εδώ και τρία χρόνια, τον 7nm Kirin 9000s. Λόγω των εμπορικών δασμών, τα εργοστάσια με εξοπλισμό Αμερικανικό δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν υψηλής ποιότητας chips που ήθελε η Huawei. Έτσι στράφηκε στις 4G εκδόσεις των Snapdragon chips.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σήμερα η China Morning Post, την επόμενη χρονιά η Huawei θα διαθέσει προϊόντα τα οποία θα γράψουν ξανά την ιστορία της βιομηχανίας και κυριολεκτικά θα σοκάρουν. Η Huawei επίσης θα διαθέσει native apps και προϊόντα βασισμένα στην πλατφόρμα του HarmonyOS. Στόχος της εταιρείας είναι να προσελκύσει νέους developers για την εν λόγω πλατφόρμα, ενώ μια developer preview του HarmonyOS Next θα δούμε το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Αν ο Kirin 9000s έκανε την βιομηχανία να ανησυχεί πως η Κίνα αρχίζει δυναμικά να παράγει δικά της chipsets, με την εταιρία να σχεδιάζει τους επεξεργαστές, δεν θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι η HUAWEI και γενικότερα η Κίνα να αυτονομηθεί πλήρως από τις Αμερικάνικες εταιρίες. Αυτό από μόνο του έχει σοκάρει την βιομηχανία, που περιμένει ανατροπές αρκετά σύντομα

Η σειρά Huawei Mate 60 έχει αποτελέσει μια μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Κίνα, με τη σειρά να περιλαμβάνει τα Mate 60, mate 60 Pro και Mate 60 Pro+.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.