Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το phonearena.com, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ σοκαρίστηκαν όταν η Huawei ανακοίνωσε το Huawei Mate 60 Pro στα τέλη Αυγούστου. Η μεγάλη έκπληξη ήταν ακριβώς το γεγονός ότι η Huawei παρά τους περιορισμούς των ΗΠΑ, μπόρεσε να παράξει 7nm Kirin SoCs, έχοντας παραχθεί από το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Κίνας, την SMIC.

huawei mate 60 rs

Στις προηγούμενες δυο οικογένειες flagship συσκευών, τα Mate 50 και P60, η Huawei κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη άδεια με τη χρήση Snapdragon 8+ Gen 1 που περιοριζόταν σε 4G. Οι ΗΠΑ το 2020 αύξησαν ακόμη περισσότερο την πίεση με τους περιορισμούς, εμποδίζοντας οποιοδήποτε εργοστάσιο από το να παρέχει κορυφαία chips στη Huawei.

Η Huawei η οποία κάποια στιγμή ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της TSMC μετά την Apple δεν μπορούσε να διαθέσει flagship smartphones με δυνατότητες σύνδεσης σε 5G δίκτυα. Το μεγαλύτερο εργοστάσιο της Κίνας, η SMIC, εκείνη την εποχή μπορούσε να παράξει μόνο 14nm chips.

Αλλά τον Ιούλιο του 2022, η SMIC αντέγραψε την αρχιτεκτονική των 7nm για να δημιουργήσει ένα Bitcoin Miner SoC για crypto mining. Και πλέον το εργοστάσιο μπορεί να παράξει 7nm chipsets όπως ο Kirin 9000S που βρίσκεται στο εσωτερικό του Huawei Mate 60 Pro.

Και σήμερα, ένα νέο report από την κινεζική ιστοσελίδα money.UDN.com ισχυρίζεται ότι η SMIC κοιτάζει να αυξήσει τα αποθέματα εξοπλισμού με τον οποίο θα μπορέσει να δημιουργήσει τα Kirin 9000S chips. Η SMIC έχει θέσει παραγγελίες με την αλυσίδα προμηθευτών που αφορά υλικά που θα χρειαστούν για να καλύψει την παραγωγή δυο χρόνων.

Για δυο λόγους συμβαίνει αυτό. Ένας, επειδή φοβάται ότι οι ΗΠΑ, ντροπιασμένοι από το επίτευγμα της Huawei θα προσπαθήσουν να βρουν νέους τρόπους καταπίεσης εισάγοντας νέους περιορισμούς απέναντι στην εταιρεία. Ως μέρος αυτών των περιορισμών, δεν θα μπορέσει να παράξει τον Kirin 9000S 5G.

Ο άλλος λόγος είναι ότι η ζήτηση για τα Mate 60 Pro, Mate 60 Pro+ και Mate 60 RS μπορεί να είναι τόσο μεγάλη, που η SMIC να αναμένει περισσότερες παραγγελίες από την Huawei.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.